31-680x269 

 

Національною тристоронньою соціально-економічною радою ще 16 жовтня ц.р. за наполяганням профспілкової сторони прийнято рішення про створення міжвідомчої робочої групи з опрацювання пропозицій щодо реформування оплати праці, яка мала в термін до 01.02.2016 представити напрацювання із зазначеного питання на розгляд Президії Національної ради.

Незважаючи на прийняте рішення, 22 лютого ц.р. відбулося лише перше засідання тристоронньої робочої групи.

Протягом минулих чотирьох місяців Мінсоцполітики узагальнило пропозиції Сторін соціального діалогу, презентовані на засіданні НТСЕР, та визначило пропозиції, які, на думку Мінсоцполітики, можуть обговорюватися (додаток 1).

Під час засідання робочої групи учасники намагалися визначити першочергові заходи з реформування оплати праці (бачення Мінсоцполітики додається), а також заходи на середньострокову (2 роки) та довгострокову перспективи (понад 2 роки).

Наступне засідання робочої групи заплановано приблизно через 3 тижні.

Враховуючи зазначене, у разі наявності пропозицій щодо необхідних першочергових заходів з реформування оплати праці, а також середньо та довгострокових, просимо надсилати своє бачення на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

Департамент захисту соціально-економічних прав