IMAG3307

 

Настав час підвести підсумки профспілкової діяльності в міжз’їздівський період (за останні п’ять років) та визначити Стратегію діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки.

Саме ці питання стали ключовою темою засідання Постійної Комісії Ради ФПУ з питань соціально-економічного захисту членів профспілок (далі – Комісія), яке відбулося 24 лютого ц.р., під головуванням Мойсюка Василя Сильвестровича, співголови означеної Комісії, Голови Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України.

Основним доповідачем був заступник Голови ФПУ Кондрюк Сергій Михайлович. Він резюмував п’ятирічні здобутки ФПУ у нелегкій боротьбі за забезпечення прав та гарантій членів профспілок, акцентував увагу на складній нинішній ситуації та надважливості ролі профспілок, які захищають інтереси працівників та знаходяться на варті дотримання органами центральної влади  прав та гарантій працюючих. С.М. Кондрюк зазначив, що зупинити руйнацію соціального захисту в крані можна лише змінивши стиль, методи та інтенсивність роботи профспілок.

З урахуванням того, що можливо це було останнє засідання Комісії в поточному складі перед VII З’їздом ФПУ, датою проведення якого визначено 24 березня ц.р., С.М. Кондрюк подякував членам Комісії за роботу та активну профспілкову позицію.

В.С. Мойсюк зазначив, що підготовлені до З’їзду ФПУ матеріали (в т.ч. Звіт Ради ФПУ про роботу з квітня 2011 року – березень 2016 року, що налічує 117 сторінок) розкривають роль профспілок, зокрема ФПУ, містять результати діяльності за звітний період, «діагноз» проблем та що треба робити для того, щоб досягнути очікуваного результату.

Також учасники заходу заслухали актуальні по своїй значущості доповіді:

-   Макогонюк Світлани Леонідівни, заступника керівника Департаменту захисту соціально-економічних прав – керівник управління ринку праці апарату ФПУ, щодо необхідності реформування оплати праці та позицію ФПУ щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2017-2019 роки;

-   Маковецької Лілії Геннадіївни, завідувача відділу бюджетної політики департаменту захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ про бачення профспілок бюджетної політики наступного року, зокрема пропозиції ФПУ до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік.

Обидва зазначені питання викликали жваву дискусію серед учасників заходу.

 

Департамент захисту

соціально-економічних прав

 

IMAG3308

 

IMAG3319

 

 

 

IMAG3377

 

IMAG3378