str

 

 

Президентом України Петром Порошенком був підписаний Указ "Про Стратегію сталого розвитку "Україна - 2020", головним завданням якого є досягнення європейських стандартів життя та гідного місця України в світі.

Федерація профспілок України неодноразово зверталася до Адміністрації Президента України з проханням надати інформацію щодо цього важливого соціального показника, який є головним чинником для визначення рівня життя.

Адміністрацією Президента України у серпні 2015 року було повідомлено, що в рамках реалізації Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020» органи виконавчої влади спільно з громадськими організаціями та Світовим банком проводять роботу з  підготовки показника добробуту громадян та його цільового значення.

Нарешті, завдячуючи наполяганням профспілок, Адміністрація Президента України поінформувала (лист №44-01/35 від 26.02.2016), що на виконання зазначеного завдання Стратегії, за їхнім проханням Світовий банк залучив кращих експертів. Вони вивчили відповідні дослідження, використали власний досвід, відповідні методології міжнародних фінансових організацій.

В результаті Світовим банком підготовлено матеріали «Цільові показники добробуту для Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», в яких запропоновано варіанти цього показника, здійснено його розрахунок та міжнародні співставлення (із використанням інформаційних ресурсів Банку «PovCalNet» та ін.), запропоновано його цільове значення на період до 2020 року (додаються).

 

 

                                                           Департамент захисту соціально-економічних прав