green-economy

Відбулася літня школа для профспілкових лідерів на тему «Зелена економіка – гідна праця». В цьому заході взяли участь багато профспілкових лідерів, яким не байдуже не тільки своє майбутнє та й своїх колег, а ще й життя наступних поколінь.

Отримана інформація є вражаючою, Україна – знаходиться під загрозою! Небезпечні речовини щорічно стають причиною смерті 438 тис. робітників. 10 % усіх випадків захворюваності раком шкіри пов’язані із впливом небезпечних речовин на робочому місці.

До роботи літньої школи приєднався заступник Голови ФПУ Сергій Михайлович Кондрюк, який у своєму виступі надав багато важливої інформації для профспілкових лідерів, зокрема:

– чому досі не підписано нову Генеральну Угоду;

– про особливості застосування Закону України «Про зайнятість населення»;

– про новації проекту Трудового кодексу України.

Сергій Михайлович у своєму зверненні закликав профспілкових активістів надсилати законодавчі пропозиції, які з усіма стараннями будуть Федерацією профспілок України втілені у життя.

Детально про оплату праці розповіла заступник керівника департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання Морозова О.В. яка окреслила позицію ФПУ за двома головними проблемами у цьому напрямі це – занижений розмір заробітної плати та наявна заборгованість із виплати заробітної плати.

Зубко В.В розкрила більш важливі моменти в бюджетній сфері змогла головний спеціаліст відділу з питань бюджетної політики. Особливу увагу профспілкових лідерів привернула інформація про те, що Міністерством соціальної політики підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення умов оплати праці працівників, установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

По закінченню навчання, Фонд імені Фрідріха Еберта нагородив учасників сертифікатами про участь у роботі літньої школи «Зелена економіка – гідна праця», окремо висловили подяку експерту з відділу з питань колективних трудових спорів Дяченко К.С. за допомогу в організації .

Якщо Вас зацікавила інформація про те як зберегти планету Земля, Ви можете ознайомитися докладніше (додаток №1, додаток №2, додаток №3).

 

 

 

Департамент виробничої політики та колективно-договірного регулювання

 

КСМ зелена економ 

 

 

 

зелена економіка

 

зелена економіка2

 

зелена економіка3

 

зелена економіка4