zaemntrud 25.04

Держдума Росії в другому і третьому читаннях прийняла закон, який встановлює заборону на запозичену працю. У разі його схвалення Радою Федерації і підписання Президентом, він набере чинності з 1 січня 2016 року.

Зазначений документ вводить жорсткі умови для приватних агентств зайнятості. Наприклад, вони повинні будуть проходити обов'язкову державну акредитацію. Крім цього, засновником агентства не може бути індивідуальний підприємець або компанія, яка знаходиться на режимі пільгового оподаткування. Статутний капітал приватного агентства зайнятості повинен бути не менше одного мільйона рублів, а керівник подібної організації повинен мати вищу освіту та стаж роботи у сфері працевлаштування населення.

Як розповів у своїй статті один з авторів закону, голова Комітету Держдуми з праці, соціальної політики і справ ветеранів Андрій Ісаєв, "схема позикової праці поки ще мало відома в Росії, але швидко поширюється. Вона полягає в наступному: те чи інше підприємство наймає працівників не безпосередньо, а через агентство зайнятості. Тобто агентство формально виступає в ролі роботодавця, а потім надає людей їх фактичному роботодавцю в «оренду».

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання ФПУ