IMG-46eb5b458fb838c0f9a0dfd5c40583d2-V

ЖЕНЕВА (Новини МОП) - Світові лідери зібралися на столітню Міжнародну конференцію праці (МКТ), щоб підтвердити свою прихильність принципу соціальної справедливості, відповідно до якого 100 років тому була заснована МОП. Міжнародна конференція проходить з 10 по 21 червня.

Десятки світових лідерів беруть участь в столітньої Міжнародної конференції праці, присвяченій 100-річчю МОП.

У перший день на пленарному засіданні сесії виступили глави держав, урядів і інші високопоставлені чиновники.

Президент Італії Серджо Маттарелла сказав: «Багато сучасних прав кореняться в незмінної прихильності МОП гідності всіх людей, де б вони не працювали, і незалежно від того, чим вони займаються».

Президент Гани Нана Акуфо-Аддо сказав: «Країнам-членам слід використовувати численні можливості для поліпшення якості трудового життя, ліквідації гендерного розриву, усунення шкоди, викликаної глобальною нерівністю і зміною клімату, і, що більш важливо, також поділом відповідальності за більш стале майбутнє, яке гарантувало б, що ми нікого не залишимо позаду».

Прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг заявила: «Протягом 100 років МОП була лідером тристороннього співробітництва, що забезпечує міжнародне регулювання, права і рівність працівників, умови для конкуренції і соціальної справедливості. Термін «гідну працю для всіх» був введений МОП».

Прем'єр-міністр Непалу К.П. Шарма Олі сказав: «Сьогодні настав час підтримати основні ідеали МОП і продемонструвати, що вони продовжують грати важливу роль у просуванні цінності гідної праці, рівності, соціальної справедливості та сталого майбутнього».

Також на сесії виступили президент Південної Африки Сірілл Рамафоса і прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, які були співголовами Глобальної комісії з майбутнього праці. Доповідь Комісії «Працювати заради кращого майбутнього» буде обговорюватися протягом усієї роботи Конференції.

«Для мене велика честь стояти тут сьогодні, майже 25 років до того дня, коли Нельсон Мандела стояв перед цією величною установою - це було за чотири роки до того, як він став демократично обраним президентом Південної Африки. МОП, як він і просив вас, підтримувала нашу боротьбу протягом довгих чотирьох років ... Сьогодні я знову стою тут 25 років потому, щоб ще раз подякувати МОП за підтримку нашої боротьби », - сказав Рамафоса.

«Те, що ми святкуємо сьогодні, насправді це не організація, не конвенція і не дата. Те, що ми відзначаємо, є рухом. Рух уперед, вгору від страждань в окопах Першої світової війни, на фабриках і полях, від голоду і злиднів ... Це рух символізується трьома буквами: «МОП». Це рух, який веде в майбутнє », - сказав Льовен.

Віце-президент Туреччини Фуат Октай сказав: «Досягнення МОП в лікуванні ран двох світових воєн, усунення соціальної напруженості, викликаної економічними і соціальними труднощами разом із зацікавленими сторонами, і підтримці кращих умов праці з ключовими принципами досягнення консенсусу шляхом переговорів є важливими віхами в її успішній історії».

Прем'єр-міністр Марокко Саад-ад-Дін аль-Отмані сказав: «Марокко, як і інші країни, дуже стурбоване стрімкими змінами і можливими наслідками їх для сфери праці, а також появою нових форм роботи ... саме з цієї причини ми вітаємо ту увагу, яку МОП приділяє цій темі».

Віце-президент Кот-д'Івуару Даніель Каблан Дункан сказав: «Хоча є багато підстав для задоволення, які дозволили нам надати людське обличчя світу праці, тут не все ідеально, як і в будь-якому випадку. Ми повинні зберігати пильність, щоб підтримувати те, що було досягнуто. Ось чому ми закликаємо МОП активізувати свої зусилля по зміцненню громадського договору і заохочувати гідну і стабільну зайнятість».

Десятки високопоставлених осіб планують узяти участь у столітньої сесії МКТ. Близько 6000 делегатів, що представляють уряди, працівників і роботодавців, розглянуть шляхи реагування на зміни в сфері праці, а також питання про прийняття знаменної 100-річної Декларації МОП, присвяченій майбутньому праці. Вони також обговорять проблеми насильства і домагань на робочих місцях з метою прийняття нового міжнародного документа.

Як ми вже повідомляли, у Конференції у складі тристоронньої делегації України бере участь група профспілкових працівників на чолі з делегатом від трудящих України, віце-президентом Міжнародної конфедерації профспілок делегація України, Головою ФПУ Григорієм Осовим. Очікується, що він виступить на пленарній сесії на 13 червня цього року.

IMG-6724dd93a40918870996421dcdc615dc-V

IMG-faa156b8455a5f50624a6ef42d657c4d-V

Голова ФПУ Григорій Осовий на полях конференції провів робочу зустріч з Миколою Белановським, головою Мінського обєднання організацій профспілок, яке підтримує дружні звязки з профспілковими організаціями мм. Києва і Дніпра.

IMG-cd6911f45af9069ec54fa8f858f2ff8b-V

Департамент міжнародних звязків ФПУ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Голова ФПУ Григорій Осовий на полях конференції
   провів робочу зустріч з головою Мінського обєднання
   організацій профспілок , яке підтримує дружні звязки
   з профспілковими організаціями Києва і Дніпра.