P1040379    

 

До складу об’єднаного профкому «Барва» (голова В’ячеслав Гасинець) входить 29 первинних профорганізацій, на обліку в яких 2785 членів профспілки. Ця багатопрофільна структура є прикладом постійного розвитку сучасних підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, впровадження новітніх технологій, прогресивних методів торгівлі з новим функціональним обладнанням, електронно – технологічними послугами реклами, менеджменту та маркетингу. У підсумку все це у комплексі стимулює забезпечення споживачів якісними товарами та послугами за помірними цінами, дає можливість постійно дбати про працівників структурних підрозділів «Барви».

Саме тому з ініціативи голови Закарпатської обласної профспілкової організації працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Галини Сваричевської на черговому виїзному пленумі в м. Мукачеві було заслухано звіт об’єднаного комітету профспілки «Барва» про роботу господарських і профспілкових організацій по наданню соціально – економічних пільг працюючим.

В своєму звіті голова об’єднаного профкому В’ячеслав Гасинець надав багато інформації щодо розвитку підприємства, якому цього року виповнюється 15 років, охарактеризував діяльність структурних підрозділів, соціальний напрямок їх роботи. На підприємствах створено належні умови праці. Зокрема, в кожному супермаркеті для працівників є побутові кімнати, кімнати приймання їжі, сучасні душові, санвузли, працюючі забезпечені фірмовим одягом, для їх доставки на роботу і додому діють автобусні маршрути. Це стосується й нового підприємства – заводу будівельної кераміки ТОВ «Русинія», яке є найбільшим комплексним підприємством з вироблення стінової кераміки в Україні.

Адміністрацією і об’єднаним профкомом надається благодійна допомога працюючим на лікування, у зв’язку із стихійним лихом, а також багатодітним родинам, яких усього 54. В практику роботи увійшло урочисте відзначення професійних свят, організація днів колективного відпочинку, видача продуктових наборів до Нового року, Дня захисника Вітчизни, Міжнародного жіночого дня. Минулого року було оздоровлено 74 дитини працівників підприємства. Спортсмени «Барви» успішно захищали честь галузевої профспілки на минулорічній обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок у змаганнях з міні – футболу, кульової стрільби, більярду, перетягування каната, а представник команди Василь Тегза став чемпіоном з більярдного спорту.

Слушні пропозиції з обговореного питання та поліпшення діяльності профспілкових організацій галузі висловили директор ТОВ «Латуж» м. Мукачево Надія Білинець, викладач Ужгородського навчального центру Київського національного торгово – економічного університету Марія Симочко, голова учнівського профкому Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Зінаїда Мусієнко, директор ТОВ «Едельвейс» м. Берегово Іван Чегіль, заступник директора Ужгородського комерційного технікуму Михайло Кияк, головний бухгалтер ПП «Пфайфауф» м. Берегово Людмила Дев’ятко, заступник директора ТОВ «Закарпатська продовольча група» Михайло Юска, заступник голови облпрофради Василь Захарець.    

Голова обкому профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Галина Сваричевська підкреслила, що досвід спільної роботи адміністрацій і об’єднаного комітету профспілки по наданню соціально – економічних пільг працюючим заслуговує на увагу і вартий наслідування. За її пропозицією учасники пленуму прийняли звернення до Мукачівського міського голови Золтана Лєнд’єла щодо висловлення подяки на одному з міських зібрань за активну співпрацю з профспілкою, створення нових робочих місць, надання пільг працюючим колишньому голові правління «Барва» Павлу Балозі, директору найбільшого підприємства галузі - ТОВ «Закарпатська продовольча група» Василю Поппу, всім керівникам підприємств, що входять в профобслуговування об’єднаного профкому «Барва».

Галина Сваричевська вручила В’ячеславу Гасинцю пам’ятну відзнаку обкому профспілки за особистий внесок у розвиток профспілкового руху.

Учасники пленуму з великим інтересом ознайомилися з роботою заводу будівельної кераміки ТОВ «Русинія» та торгово – розважального центру «Щодня» 

 

 

На фото:

- виступає голова об’єднаного профкому «Барва» В’ячеслав Гасинець;

- у президії зібрання;

 

- голова обкому профспілки Галина Сваричевська вручає В’ячеславу Гасинцю пам’ятну відзнаку;

- під час відвідання заводу будівельної кераміки ТОВ «Русинія» 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок 

 

 

P1040376

 

 

P1040381

 

 

P1040386