c876cd394f23634ff841a6eb2ea8731cb8044e70

 

Сьогодні зранку працівники ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону» провели пікет біля «Укрзалізниці».

 

Вимоги трудового колективу ПрАТ «Гніванський завод СЗБ»:

- повернути борги із заробітної плати за останні 5 місяців 2019 року;

- здійснити необхідний політичний та адміністративний вплив на АТ "Укрзалізниця" з метою зняття економічної блокади заводу.

Трудовий колектив чекає вирішення питання!

Майже півтисячі робітників з  лютого не отримують заробітної платні, тож шукатимуть справедливості в Києві.

За словами Голови первинної профспілкової організації заводу, Людмили Щупак, підприємство підпорядковується “Укрзалізниці” і головним чином обслуговує її потреби, виготовляє шпали, опори та інше. І наразі також має замовлення від перевізника, однак не має передплати та оборотних коштів для закупівлі матеріалів.  Тож на заводі простій, працівникам нараховують виплати, але не виплачують через відсутність коштів.

У зв’язку з перебоями виробничої діяльності ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону», в тому числі внаслідок недбалого управління цим підприємством з боку АТ «Укрзалізниця» з лютого 2019 року по сьогоднішній день заборгованість із заробітної плати працівникам підприємства складає більше 12 млн. грн. Зупинилось виробництво, блокуються закупки сировини, створюється ситуація нарощення податкового боргу та остаточної зупинки підприємства. Люди доведені до відчаю! Трудовий колектив планує також пікетувати Урядовий квартал.

 

Подію прокоментував Василь Андреєв, голова Профспілки будівельників України.

 

Коментар завантажити тут.

 

Прес-центр ФПУ