image

 

З 5 по 7 вересня 2019 року в оздоровчому комплексі «Чайка» в смт. Лазурне Скадовського району з ініціативи Профспілки та департаменту освіти, науки та молоді, за підтримки обласного управління з фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, відбулася ХІІ обласна Спартакіада збірних команд членів Профспілки працівників освіти і науки України, в якій взяли участь більше 250 учасників, які представили 20 команд – членів Профспілки міських, районних, ОТГ організацій Профспілки, первинних профорганізацій вищих, професійно-технічних навчальних закладів.

На урочистому відкритті Спартакіади учасників змагань привітали: голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  Людмила Кучерява, директор Департаменту освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Євген  Криницький,  голова обласної міжгалузевої ради Профспілок Анатолій Добровольський, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської  обласної державної адміністрації  Юрій  Кан.

 

image 6

Родзинкою відкриття Спартакіади стало представлення учасників збірної команди освітян Херсонської  області, які захищали честь обласної Профспілки на ІІІ Всеукраїнській Спартакіаді в м.Києві, а Леонід Козак та Мудрак Тетяна, як переможці, взяли участь в ХУ Міжнародній Спартакіаді вчителів в Болгарії. Їм випала честь піднімати прапор змагань на обласній Спартакіаді.

Приємно відзначити  високий рівень суддівської колегії, яку очолив доцент Херсонського державного університету Олександр Еделєв,  в.о.начальника обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олександр Коваленко, головний спеціаліст цього відділення,  голова первинної профорганізації Ірина Луценко.

Програма змагань Спартакіади була насиченою і складалась з таких видів спорту: міні-футбол, пляжний волейбол, настільний теніс, шашки, загальна фізична підготовка, перетягування канату.

 

image 7

 

Воля до перемоги, бажання вибороти призове місце - ось мета,з якою приїхали всі учасники змагань. У загальнокомандному заліку призові місця розподілились таким чином:

І місце – Каховський район;

ІІ місце – Олешківський район;

ІІІ місце – Бериславський район;

Міні-футбол

І місце – Нижньосірогозький  район;

ІІ місце – Бериславський район;

ІІІ місце – Каховський  район. 

Волейбол  пляжний

І місце – Олешківський район (пара –Джуль Павло, Джуль Ольга);

ІІ місце –  Голопристанський район (пара Пантак Олена, Попов Сергій);

ІІІ місце – Бериславський  район (пара Авраменко Максим, Авраменко Ольга).

Загальнофізична підготовка

І місце - Олешківський район;

ІІ місце – Каховський район;

ІІІ місце – Нововоронцовський район;

Шашки

Чоловіки І місце – Райляну Василій – Бериславський район;

ІІ місце – Коцегубов Сергій – Херсон;

ІІІ місце – Коваленко Олег – Великоолександрівський      район;

Жінки І місце – Євглевська Ірина – Великолепетиський район;

ІІ місце – Ралко Євгенія – м. Каховка;

ІІІ місце – Криворучко Руслана – Великоолександрівський район;

Командні місця І місце – Бериславський район;

ІІ місце – Великолепетиський район;

ІІІ місце – Великоолександрівський район.

Теніс настільний Командні місця: І місце – Скадовський район (пара - Мороз Сергій, Смиковська Юлія);

ІІ місце – Великолепетиський район (пара – Євглевський Ігор, Євглевська Ірина);

ІІІ місце – Каховський район (пара – Салівончик Анатолій, Малишенко Дар'я).

Перетягування канату

І місце – Голопристанський район;

ІІ місце – Олешківський  район;

ІІІ місце – Великолепетиський  район.

 

image 1


Переможці у змаганнях з видів спорту були нагороджені дипломами та цінними подарунками. Переможці та призери в командному заліку поповнили свої скарбнички дипломами, кубками, медалями.

Та найголовніше, заради чого всі зібралися на морському узбережжі – це зустрічі, можливість живого спілкування, обмін досвідом. І як завжди головна перемога залишилась за змістовним словом – ДРУЖБА!

 

Херсонська обласна організація

Профспілки працівників освіти і науки України