1682123

Учасники страйку не пропускали машини і вимагали погасити борги із зарплати.

14 вересня у с. Струмівка (Волинська обл.) 876 працівників Волинського облавтодору перекрили трасу Н-22 Луцьк-Рівне.

Учасники акції перекрили дорогу з вимогою погасити борги із зарплати: вони безупинно ходили дорожніми "зебрами" і не пропускали машин. У зв'язку з цим на трасі виник затор.

Співробітникам підприємства не платять з березня, а загальна сума боргу - 11 млн грн. При цьому у людей неповний робочий тиждень, повідомила голова профспілки філії підприємства "Луцький райавтодор" Наталія Бондар.

1682124

На початку вересня працівники створили комітет для проведення страйків. Профспілка вже зверталася до місцевих керівників і обласної влади, а також в Кабмін і Мінінфраструктури. У відповідь приходили лише відписки, зазначила Н.Бондар.

До протестувальників приїжджав начальник управління інфраструктури обладміністрації Іван Мирка. Він повідомив про те, що рахунки підприємства заблоковані з центру, тому волинські чиновники поки не можуть нічого зробити.

1682141

За даними відділу інформаційної політики Волинської ОДА, заборгованість із заробітної плати у Волинській області – 20 мільйонів 220 тисяч гривень, 18 млн 800 – те, що не виплатили працівникам на економічно активних підприємствах.

Серед «потужних» боржників – ПАТ «Електротермометрія», Луцьктепло, управління Державної інспекції сільського господарства у Волинській обл., а також облавтодор та шахти.

1682138

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, коментуючи ситуацію, зазначив, що особливу увагу варто звернути на реорганізацію облавтодору через ліквідацію відповідної структури на центральному рівні, - він запевнив, що особисто готовий на цю тему розмовляти у міністерствах та відомствах столиці.

1682146

- Потрібно діяти активніше, - зазначив посадовець, - є керівник автодору, очильник служби автомобільних доріг в області, начальник департаменту інфраструктури облдержадміністрації. - чекаю від них пропозицій.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий надіслав телеграму Прем’єр-міністру України А.Яценюку, в якій висловив стурбованість щодо зростання боргів по зарплаті, зокрема, перед працівниками Волиньавтодору. Лідер українських профспілок закликає очильника Уряду вжити невідкладних заходів щодо виплати існуючої заборгованості.

1682153

За матеріалами Інтернет-видань: