НА

26 вересня в Академії праці, соціальних відносин і туризму почав роботу навчальний семінар правових (головних правових) інспекторів праці членських організацій Федерації профспілок України.  Профспілкові юристи будуть підвищувати свою кваліфікацію найближчі два тижні.

НА1

На відкритті цього важливого заходу виступили заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драп’ятий, ректор АПСВТ, доктор філософських наук Вікторія Буяшенко, керівник Правової та технічної інспекції праці – головний технічний інспектор праці ФПУ Юрій Андрієвський.

НА2

У своєму виступі Євген Драп’ятий наголосив на важливості та актуальності цього навчання. У тих складних соціально-економічних умовах, у яких зараз опинились члени профспілок, всі працівники, особливе значення набуває рівень активності, обізнаності та необхідних знань при захисті конституційних, соціально-економічних, трудових і суто людських прав людини праці.

НА7

Він проінформував про завдання,, що стоять зараз перед ФПУ, її членськими організаціями, діях профспілок щодо захисту прав працівників. Зокрема, підкреслив він, під час засідання Президії ФПУ 30 вересня планується підписання Меморандуму між Федерацією профспілок Украиїни та Уповноваженим Верховної ради з прав людини.

Зазначимо, що в планах навчання актуальні питання, серед яких: «Парламентський контроль Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за дотриманням трудових прав», «Практика Європейського суду з питань профспілкової діяльності», «Система безоплатної правової допомоги в Україні», «Реформування трудового законодавства».

НА3

Слухачі також отримають корисну інформацію у таких питаннях, як «МОП для України: зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу», «Нова Генеральна угода: практичне застосування окремих положень».

Правові інспектори праці здобуватимуть практичні навички з питань: «Мистецтво ефективного спілкування», «Практика розгляду індивідуальних трудових спорів. Представництво інтересів членів профспілок в судах та інших органах».

НА4

Планується також проведення спільно зі студентами АПСВТ круглого столу на тему «Боротьба з незадекларованою працею в Україні: позиція профспілок», а також консультування громадян з правових питань.

Зазначені заходи заплановані у рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю.

Побажаємо успіху учасникам навчання!

Правова та технічна інспекція праці профспілок ФПУ

Прес-центр ФПУ

НА9