kulik

 

18 травня 2013 року Указом Президента України Голову СПО об'єднань профспілок Кулика Юрія Миколайовича призначено Головою Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

 

 

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 283/2013
"Питання Національної тристоронньої соціально-економічної ради"

 

1. Відповідно до статті 13 Закону України "Про соціальний діалог в Україні" призначити КУЛИКА Юрія Миколайовича Головою Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

 

2. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 17 лютого 2012 року № 107.

 

 

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

18 травня 2013 року

 

 

Довідково:

 

Національна тристороння соціально-економічна рада вперше була утворена за пропозицією всеукраїнських профспілок, об’єднань роботодавців та Кабінету Міністрів України як консультативно-дорадчий орган при Президентові України з представників Кабінету Міністрів України, всеукраїнських професійних спілок та їх об'єднань, всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців відповідно до Указу Президента України від 29 грудня 2005 року № 1871 „Про розвиток соціального діалогу в Україні”.

 

З метою ведення соціального діалогу в Україні Національна тристороння соціально-економічна рада вдруге була утворена Президентом України як постійно діючий орган відповідно до Закону про соціальний діалог Указом № 347 від 02 квітня 2011 року.

 

До основних завдань Національної ради належать:
1) вироблення консолідованої позиції сторін соціального діалогу щодо стратегії еконо-мічного і соціального розвитку України та шляхів вирішення існуючих проблем у цій сфері;
2) підготовка та надання узгоджених рекомендацій і пропозицій Президентові України, Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України з питань формування і реалізації державної економічної та соціальної політики, регулювання трудових, економічних, соціальних відносин.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ