Изображение 199

 

7 квітня в Києві відбулась Попереджувальна акція протесту студентської молоді України.

 

Розпочалася вона з мітингу у парку імені Т.Шевченка поруч з головним корпусом Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Студенти вишів звернулись до влади із закликом припинити наступ на їх соціально-економічні права, гарантовані законодавством. Молоді потрібно навчатись, а країні потрібні патріоти, тоді у неї буде майбутнє.

 

 Изображение 191

 

Молоді люди пройшли центральними вулицями міста від вулиці Володимирській по Хрещатику – на майдан Незалежності та до Алеї Героїв Небесної сотні, де було покладено квіти на вшанування пам'яті загиблих за Україну.

Студенти виконали державний Гімн і запевнили, що докладуть максимум зусиль для відстоювання своїх прав, честі та гідності молодого покоління майбутніх фахівців, яким боротися за нову Україну та її входження до співтовариства розвинених європейських держав.

Вимоги студентів покладено у Резолюцію акції протесту.

З метою подальшого розвитку державної молодіжної політики України, створення умов для здобуття студентами та учнями якісної безоплатної вищої і професійної освіти, поліпшення їхніх житлово-побутових умов та системи оздоровлення, а також стипендіального, транспортного забезпечення й подальшого працевлаштування учасники акції вимагають від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

–  забезпечити виплату стипендій всім встигаючим студентам на рівні прожиткового мінімуму;

– не допустити зменшення державного замовлення на підготовку фахівців у вищих навчальних закладах;

– затвердити державну програму «Студентський гуртожиток» з її фінансовим забезпеченням та дотриманням Державних будівельних норм;

– забезпечити пільговий проїзд студентській та учнівській молоді в усіх видах міського, приміського та міжміського транспорту;

– не допустити прийняття Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» № 3474, як такого, що звужує права студентської молоді на участь у профспілках;

– затвердити порядок державної цільової підтримки студентської та учнівської молоді з числа учасників бойових дій, а також студентів і учнів, один із батьків яких загинув у районі проведення АТО або під час масових акцій громадянського протесту, студентів та учнів з числа внутрішньо переміщених осіб;

– забезпечити призначення та виплату стипендії студентам та учням з числа дітей шахтарів відповідно до Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці». 

–  зберегти існуючу мережу студентських оздоровчо-спортивних закладів з їх фінансовим забезпеченням;

–  забезпечити створення нових робочих місць для працевлаштування випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів; 

–  дотримуватись норм чинного законодавства з фінансових та соціально-економічних  питань,  зокрема при ухваленні державного бюджету та виділення на освіту видатків у розмірі не менше 10% ВВП. 

Вимоги учасників акції було офіційно передано до секретаріату Кабінет Міністрів України для подальшого опрацювання та вжиття відповідних заходів.

 

 Изображение 166

 

Изображение 219

 

Изображение 240

 

Изображение 253

 

Изображение 312

 

Изображение 335

 

Изображение 357

 

Изображение 369

 

 

 

Прес-центр ФПУ