952186 3

 

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, підтримуючи програмні завдання Кабінету Міністрів України щодо створення передумов для всебічної модернізації держави на європейських засадах, запобігання зниженню рівня життя, відновлення у державі законності, посилення правового захисту громадян, забезпечення безумовного дотримання прав громадян на отримання якісної освіти, припинення практики необґрунтованого закриття шкіл, висловлює глибоку стурбованість окремими заходами, запропонованими Міністерством фінансів у пропозиціях до проекту Плану заходів з реалізації Програми діяльності Кабінету Міністрів України, оприлюднених у засобах масової інформації.

Свій протест ЦК Профспілки висловив у листі, направленому до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка та Міністра освіти і науки України С.М. Квіта. 

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені майже двохмільйонного загону спілчан закликав Уряд при затвердженні відповідних нормативно-правових актів на виконання програми Уряду не допустити звуження трудових прав педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників освіти, пенсіонерів, осіб, які навчаються, забезпечивши дотримання вимог статей 22 та 113 Конституції України, а при поданні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» не допустити зменшення обсягів видатків на освітню галузь, наблизивши їх до законодавчо гарантованих, що сприятиме реальному визнанню освіти основою економічного розвитку суспільства, створенню передумов для всебічної модернізації держави на європейських засадах.