logosocspheriПрофспілка працівників соціальної сфери України була утворена на Установчому з'їзді, який відбувся в травні 2004 року.

 

Профспілка легалізована, затверджено Статут Профспілки, який зареєстровано в Мінюсті України 06.06.2004 року та видано реєстраційне свідоцтво N2111.

 

Статут Профспілки, Програма на 2005-2010 роки „Підтримка. Захист. Гарантія" та Галузева угода, є основними документами, якими Профспілка керується в своїй діяльності.

 

Голова Профспілки – Тьоткін Володимир Іванович, обраний на посаду Голови Профспілки 17 червня 2005 року на І з'їзді Профспілки працівників соціальної сфери України.

 

Заступник Голови – Башкірєва Галина Миколаївна.

 

До складу Профспілки входить 21 обласна організація Профспілки, дві міських організацій Профспілки, 11 об'єднаних профспілкових організацій та 3 первинні профспілкові організації прямого підпорядкування.

 

Осередки Профспілки діють в 26 регіонах України.

 

Профспілка об'єднує 1196 первинних профспілкових організацій загальною чисельністю 73,5 тисяч членів Профспілки.

 

Створено власну символіку Профспілки, яка зареєстрована Мінюстом України 25 вересня 2006 року.

 

13 грудня 2006 року Профспілку прийнято до складу Федерації профспілок України.

 

Організаторська робота Профспілки спрямовується на подальший розвиток внутріспілкової роботи, організаційне-структурне та фінансове зміцнення Профспілки, посилення відповідальності кадрів за реалізацію завдань, що стоять перед Профспілкою, її статутних вимог, здійснення практичних заходів щодо виконання колективних договорів та угод, захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.

 

Основним документом, згідно з яким Профспілка здійснює представництво та соціально-економічний захист працівників соціальної сфери, є Галузева угода, яка укладається з Міністерством праці та соціальної політики України та передбачає зобов'язання сторін у сфері виробництва та трудових відносин, оплати праці та підвищення реального рівня доходів працівників, покращення умов і охорону праці, соціального захисту та задоволення духовних потреб працюючих, організації оздоровлення працюючих та членів їх сімей.

 

Важливого значення Профспілка надає навчанню, вдосконалює систему підготовки й перепідготовки профспілкових кадрів та активу.

 

З 2007 року Профспілка працівників соціальної сфери України входить до впливового і авторитетного Міжнародного профспілкового об'єднання – Інтернаціоналу громадського обслуговування (ІГО).

 

 

 
Контактні телефони: Голови Профспілки – 226-29-34; заступника Голови – 289 03 21; загальний – 289 66 44.
 
Адреса: 01001, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, кімната 716
 
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.