Голова професійної спілки працівників лісового господарства України – Кривов’язий Степан Йосипович 30 травня 1956 року народження, с. Боровушка Верхнє-Кетського району Томської області. Освіта вища, 1975 року закінчив Кременецький лісотехнічний технікум, за фахом – технік лісового господарства, 1984 року закінчив Українську сільськогосподарську академію, за фахом – інженер лісового господарства.

Попередні місця роботи:

1971-1975рр. – студент Кременецького лісотехнічного технікуму,
1975 рік – технік Північного лісовпорядного підприємства,
1975-1977рр. – Служба в Радянській Армії,
1977-1980рр. – технік Української лісовпорядної експедиції,
1980-1994рр. – інженер, інженер І категорії, головний інженер, заступник директора Київської торговельно-закупівельної бази УРПУ Мінлісгоспу України,
1994-1996рр. – директор Українського проектно-вишукувального інституту “Укрдіпроліс”.
Обраний на посаду Голови профспілки у 1996 році.

Одружений, має сина та доньку.

Pішення про створення профспілки працівників лісового господарства України прийняв її І (установчий) з’їзд, який було скликано 25 квітня 1996р. з ініціативи більшості первинних профорганізацій галузі. З'їзд обрав керівні органи профспілки, Голову Центрального комітету – Степана Йосиповича Кривов'язого.

Було забезпечено організаційне становлення профспілки як самостійної організації, створено правову базу її діяльності. З 1996 року профспілка стала повноправним членом Федерації профспілок України.

На сьогодні профспілка працівників лісового господарства України об'єднує 102 тисячі спілчан. У її складі - Кримська республіканська, 24 обласні та 435 первинних профспілкових організацій.

У березні 2000 р. профспілка працівників лісового господарства України зареєстрована Міністерством юстиції України зі статусом всеукраїнської (свідоцтво N1352 від 9 березня 2000р.).

Важливе місце в діяльності профспілки займають проблеми охорони праці, оздоровлення та відпочинку спілчан і членів їхніх сімей, але пріоритетним напрямом був і залишається соціально-економічний захист працівників, робота яких пов'язана з охороною та відтворенням лісових багатств і вимагає великої віддачі, дисципліни й відданості справі.

Незважаючи на економічні негаразди, галузь продовжує стабільно працювати та розвивається. Спільними зусиллями профспілки та роботодавців вдалося зберегти кадри в лісогосподарських підприємствах, запобігти масовим вивільненням працівників.

За час своєї роботи профспілка вже нагромадила певний досвід співробітництва з керівниками галузевого відомства та підприємств на принципах соціального партнерства. Особливу роль у цьому відіграє система колективних договорів та угод.

Всі підприємства і організації галузі уклали колективні договори. Посилення їх ролі у захисті прав та інтересів трудящих – одне з основних завдань профспілки. Останнім часом завдяки ініціативі та наполегливості профспілкових працівників вдалося певною мірою уніфікувати структуру колективних договорів, наповнити їх конкретними зобов'язаннями з боку адміністрації, так і профкомів.

На підприємствах лісового господарства пожвавлюється культурно-масова і спортивна робота. Уже стало традиційним проводити на честь професійного свята – Дня працівника лісу – огляди художньої самодіяльності та спортивні змагання. А кращі лісоруби кожного року зустрічаються в Тетерівському досвідно-виробничому держлісгоспі на всеукраїнському конкурсі-змаганні. Цей захід спільними зусиллями організовують Держкомлісгосп України, Товариство лісівників та ЦК галузевої профспілки.

Адреса: 02139, м. Київ, вул. Братиславська, 50

Контактні телефони: факс 512-27-54, 512-26-12