Підвищено розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

3beedd5-22457-0-608x328   17 січня на своєму засіданні  Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”, якою підвищується розмір щомісячної адресної допомоги  для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, дітям, особам, які отримують пенсії, та її граничного розміру, що..

З січня зростають зарплати вчителів

MUS1134   Кабінет Міністрів України в рамках політики підвищення соціальних стандартів забезпечив подальше зростання зарплат вчителів. Відповідне рішення ухвалене 11 січня під час засідання Уряду за пропозицією Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. «З січня ми підвищимо заробітну плату українському вчителю», - сказав Володимир Гройсман. Це вже друга хвиля збільшення зарплат і в абсолютних цифрах відтепер показник зарплат становитиме 6,5 – 8,5 тис. на місяць в залежності від категорії»,..

АНАЛІТИКА. Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» набрав чинності

59598 8205496    З 1 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 7 грудня 2017 року №2233-VIII (законопроект №7116) Закон розроблено з метою врегулювання питань, пов’язаних із реалізацією Державного бюджету України на 2018 рік. При цьому, з процесу планування та управління державними коштами за окремими програмами виключено ланку щодо погодження видатків з Комітетом Верховної Ради України з..

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ЛИСТОПАДІ 2017 РОКУ

..

Як захистити споживача в період реформ енергоринків?

IMG 9844   Круглий стіл за такою тематикою відбувся у Верховній Раді України за участі народних депутатів профільних комітетів ВР, представників Мережі національних енергетичних омбудсменів, Посольства Великобританії в Україні, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз», ПАТ «Київенерго», фахівців Федерації профспілок України, профільних неурядових організацій та ЗМІ.   Завданням круглого столу було обговорення можливостей та викликів щодо захисту вітчизняних споживачів, як побутових так і промислових, в умовах реформування енергетичних ринків. Присутні мали змогу..

СТАТИСТИКА. Врахування профспілкових пропозицій у Держбюджеті-2018 (попередня інформація)

899023.jpg Парламентом 7 грудня ц.р. прийнято Закон України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».   Федерація профспілок України відстоювала профспілкові пропозиції до Держбюджету-2018 на національному рівні та всіляко сприяла їх просуванню. Зокрема, у своїх зверненнях до: профільних парламентських Комітетів; народних депутатів України – представників ФПУ у Верховній Раді України С.М. Капліна та В.Є. Івченка (які внесли їх до Парламенту в повному обсязі); Голови підкомітету з питань..

УВАГА: Оподаткування новорічних подарунків

nov-god-podarok-800x522   Наближаються новорічні свята — день Святого Миколая, Новий рік та Різдво Христове, що приносять чарівну атмосферу в наші домівки. Дарувати подарунки дітям є однією з найприємніших  справ у цей час. Профспілки також традиційно вітають святковими подарунками своїх спілчан та їх сім'ї. Разом з тим, з точки зору Податкового кодексу України (далі - Кодекс) подарунок є доходом працівника. У зв’язку з цим, ФПУ нагадує про застосування норм..

Уряд жорстко вимагає повернення зарплатних боргів

1480415568 4519 Кабмін дав доручення ДП «Укроборонпром» до 25 грудня погасити заборгованість із зарплати працівникам «Миколаївського суднобудівного заводу» (колишній «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» в Миколаєві).   Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду в середу, 13 грудня. «Сьогодні уряд доручив концерну «Укроборонпром» погасити заборгованість по заробітній платі перед працівниками «Миколаївського суднобудівного заводу». Це відповідальність керівництва концерну і вони повинні виконати це завдання, тим більше,..

Мінсоцполітики відкликало роз’яснення щодо врахування індексації до складу мінімальної зарплати. Що далі?

1422524806 zvernennya   З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№1774-VIII від 06.12.2016 р.) постало питання про перелік виплат, які не включаються до складу мінімальної заробітної плати, зокрема стосовно суми індексації заробітної плати, нарахування якої не залежать від виконаної працівником місячної (годинної) норми праці. У листі № 317/0/101-17/282 від 13.02.2017 р. Мінсоцполітики зазначало, що сума індексації, яка розрахована відповідно до Порядку проведення..

Профспілки про врегулювання оплати праці керівників державних підприємств

24225516 500x317   В Україні хронічно поглиблюється нерівність в оплаті праці на всіх рівнях: міжгалузевому, територіальному, між підприємствами, в межах одного підприємства, що зумовлене відсутністю прямого її зв’язку з рівнем складності та кваліфікації праці, професійною освітою працівника, економічними результатами господарської діяльності підприємства тощо. Зростання розриву в заробітних платах найманих працівників і керівників одного підприємства, як правило, відбувається через скорочення надбавок та доплат працівникам з одночасним підвищенням заробітних..
Архiв