Прем’єр-міністр про монетизацію субсидій: Залишок коштів після оплати послуг залишатиметься людям на власні потреби

5c9382698c9cc861398308   Процес монетизації субсидій передбачає, що кошти, зекономлені за рахунок ефективного використання ресурсів, залишатимуться споживачам – отримувачам субсидій – на власні потреби. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. «Ми зараз видаємо кошти людям. Кошти належать громадянам, які отримують субсидії. Процес буде продовжуватися, – сказав Володимир Гройсман. – Я вірю в сумління людей. І якщо людина отримала 1700 грн монетизованої субсидії, а спожила ресурсів на 1200-1300 грн,..

Відкрито проект МОП з питань оплати праці в Україні та подолання її заборгованості

9 1   В Україні запроваджено дворічний Проект Міжнародної організації праці «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної заробітної плати та рівного винагородження», презентація якого відбулася 12 березня 2019 року.   У презентації Проекту взяли участь експерти МОП – Маріоко Оучі та Олена Важинська, Сергій Савчук – Національний координатор МОП в Україні, Урядовий уповноважений з питань гендерної політики України, представники Міністерства..

Субсидіанти мають право платити менше, якщо на їхніх рахунках є невикористана субсидія

7563   Якщо станом на березень на рахунках у субсидіантів у надавачів комунальних послуг є невикористані субсидії, так звана переплата, громадяни мають право платити менше – рівно на суму невикористаної державної допомоги. Якщо домогосподарство економило чи отримало субсидію «заднім числом» за ті місяці, коли оплата комунальних рахунків відбувалася власними грошима, воно має право вимагати зменшені за лютий платіжки на суму невикористаної житлової субсидії. Це право гарантовано постановою КМУ №848...

Відбувся круглий стіл «Співпраця бізнесу і закладів професійно-технічної освіти»

phoca thumb l ptnzdfgsef Міністерство освіти і науки України і Федерація роботодавців України 6 березня 2019 р. провели круглий стіл «Співпраця бізнесу і закладів професійної (професійно-технічної) освіти», який відбувся в приміщенні Федерації роботодавців України.   У ньому взяли участь представники Федерації роботодавців України, Федерації професійних спілок України, Міністерства освіти і науки, Державна служба зайнятості, Федерація металургів України, керівники великих підприємств, закладів ПТО, а також громадські діячі, експерти, провідні науковці та представники міжнародних..

Затверджена Методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг

Без названия   Наказом Мінрегіону України від 22.11.2018 № 315 затверджена Методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг (далі – Методика).   Методика має неабияке суспільне значення, оскільки може призвести до посилення фінансового навантаження на бюджети домогосподарств, а також до додаткових видатків з Державного бюджету, внаслідок збільшення розміру призначених субсидій. Проте в порушення положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових..

В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛАСЯ МАСШТАБНА МОНЕТИЗАЦІЯ СУБСИДІЙ

З березня 2019 року Уряд розпочав виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидію призначено у 2018 році. Першими «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий отримають пенсіонери, які отримують пенсію 4 березня. Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає, додому принесе листоноша. Усі НЕ пенсіонери зможуть отримати свою монетизовану субсидію з 12 березня у будь-якому відділені Ощадбанку. У платіжках за лютий субсидії відображено не буде..

Індексація пенсій відбудеться у встановлені терміни, вчасно і без затримок

пенсии-в-украине-640x394 Доповідаючи на засіданні Уряду, Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що індексація пенсійних виплат відбудеться у встановлені терміни, вчасно і без затримок. За його словами, пенсії будуть автоматично перераховані для 10,2 мільйона пенсіонерів, а середній розмір підвищення складе 255 гривень – для кожного пенсіонера ця цифра буде диференційованою у відповідності до формули. Разом із тим, за словами Міністра, мінімальне підвищення пенсій внаслідок індексації складе 100..

ЗАЯВА ФПУ З НАГОДИ ДНЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ

1361348095 spravdelivst Щорічно 20 лютого відзначається Всесвітній День соціальної справедливості, запроваджений в Україні 2011 року, за ініціативи Федерації профспілок України. Відзначаючи цей день, міжнародне співтовариство і держави-члени ООН зобов'язуються активізувати свої зусилля задля подолання бідності, забезпечення повної зайнятості, гендерної рівності та доступу до соціального благополуччя і справедливості для всіх. Соціально справедлива держава бере на себе відповідальність за кожного громадянина, прагне забезпечити кожній людині гідні умови існування, соціальний захист..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ СІЧНЯ 2019 РОКУ

faec8934fbafc1f1541f5b2585f2ed5c   Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах січня 2019 року у розрахунку на місяць на одну особу становив: -                    з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 3 952,36 грн. (без урахування платежів – 3 443,24 грн.); -                    для дітей віком до 6 років – 3 254,88 грн.; -                    для дітей віком від 6 до..

Роботодавці, які не підвищують заробітну плату працівникам, ризикують втратити свій бізнес, – Павло Розенко

tax-advice-300x200 Роботодавці, які не хочуть платити своїм працівникам конкурентної на міжнародному ринку праці заробітної плати, ризикують втратити свій бізнес. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. «Роботодавці, керівники компаній повинні зрозуміти, що ми сьогодні працюємо на абсолютно відкритому ринку праці, що ми конкуруємо сьогодні за трудовий потенціал не лише всередині країни, а і з Польщею, Німеччиною, іншими державами, де сьогодні навіть приймаються..

Більше статей...

1. За лютий субсидіанти отримають від Уряду готівку для оплати комунальних платежів
  2. Глава Уряду про монетизацію субсидій: Ми на правильному шляху підвищення соціального захисту людей
  3. Урядом затверджено зміни до нормативних актів для забезпечення виконання заходів щодо соцзахисту ветеранів та людей з інвалідністю
  4. Українцям встановлять безкоштовні газові лічильники
  5. Урядом удосконалено порядок проведення науково-громадської експертизи набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму
  6. ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ, ДИНАМІКА СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ У ГРУДНІ 2018 РОКУ
  7. Уряд збільшує соціальну допомогу сім’ям, в яких народжуються діти
  8. Державна служба зайнятості: зміни та новації в наданні послуг на ринку праці
  9. Для людей з інвалідністю запроваджено онлайн-сервіс придбання залізничних квитків
  10. Центр соціальних послуг – за здоровий спосіб життя і активний відпочинок
  11. Робоча зустріч у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення з питань призначення та надання населенню житлових субсидій
Архiв
<< < Березень 2019 > >>