ВРАХОВАНО ПРОФСПІЛКОВІ ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ НА 2018 РІК

42ada60b0bc9edef3fe3fc78b10d9ab0 L   Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на своєму засіданні 15 листопада 2017 року прийнято рішення щодо формування прожиткового мінімуму на 2018 рік і кореляцію його розміру з фактичними споживчими цінами, врахувавши при цьому позицію профспілок (рішення додається).     Департамент захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЖОВТНЯ 2017 РОКУ

630 360 1477495402-7458   Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах жовтня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 3 017 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 3 460 грн), для дітей віком до 6 років –  2 898 грн, для дітей віком від 6 до 18 років..

НАРАДА. Профспілки – за соціально спрямований Держбюджет

БЮД 21 листопада відбулось засідання експертної групи з питань Держбюджету та оплати праці, у якому взяли участь представники всеукраїнських галузевих профспілок та працівники апарату Федерації профспілок України. Відкриваючи засідання, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін проінформував про заходи, які здійснюються зараз щодо впливу профспілок на формування Держбюджету з метою придати йому більшу соціальну спрямованість та соціальну справедливість. Зокрема мова йде про зустріч представників профспілок з Головою ВР..

ДІАЛОГ ФПУ З УРЯДОМ: КОНКРЕТНІСТЬ, ДІЄВІСТЬ, РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ. Кабінет Міністрів підвищив розміри соціальних стипендій

452773 15 листопада на своєму засіданні Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів”, якою підвищено з 1 листопада 2017 року розмір соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів на 18 відсотків.   Розробленим Міністерством соціальної політики нормативним актом передбачено підвищення розміру соціальної стипендії для студентів вищих навчальних..

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ. Профспілки вимагають справедливої оплати праці в бюджетній сфері

МИНСОЦ   Актуальні питання удосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, у тому числі шляхом вироблення нових підходів до формування Єдиної тарифної сітки обговорили 1 листопада учасники узгоджувальної наради у Міністерстві соціальної політики України.   У зустрічі взяли участь перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська, директор Департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцплітики Олександр Товстенко, представники ряду міністерств та відомств.   Профспілкову..

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ВЕРЕСНІ 2017 РОКУ

a203   Динаміка заборгованості з виплати зарплати за даними Держкомстату(таблиця додається)   Динаміка середньої заробітної плати за даними Держкомстату (таблиця додається) ..

Профспілки працюють над реформуванням оплати праці бюджетників

ЛИЛЯ Представники всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери 30 жовтня на нараді під головуванням заступника Голови ФПУ Олександра Шубіна обговорили можливі шляхи удосконалення оплати праці, зокрема й через зменшення кількості тарифних розрядів ЄТС, встановлення міжтарифних співвідношень з однаковим «кроком» та збільшення тарифних коефіцієнтів.   ЛИЛЯ1 Ця нарада відбулася в рамках роботи над реформуванням системи оплати праці та попередніх домовленостей, досягнутих під час зустрічі 6 жовтня..

Прожитковий мінімум в цінах вересня 2017 року

676767676   Відповідно до статті 5 Закону України Міністерство соціальної політики України «Про прожитковий мінімум» повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах вересня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2980 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 3 419 грн), для дітей віком до 6 років – 2 845 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 3 467 грн, для працездатних осіб – 3084 грн. (з урахуванням суми..

ФПУ проти підвищення ціни на газ!

заванта     «Забезпечити встановлення цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги з урахуванням доходів населення, не допускати погіршення рівня життя» - з такою вимогою пройшли профспілкові акції у 2016-2017 роках. Уряд дослухався до профспілок та прийняв рішення про відтермінування підвищення ціни на газ для населення. Наразі тривають переговори представників Уряду з МВФ у тому числі і щодо узгодження цього питання. МВФ вважає українську ціну на газ заниженою..

Звернення Президії Федерації профспілок України з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з бідністю

326846 1   Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності щорічно відзначається з 1993 року, після прийняття Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 22 грудня 1992 року резолюції 47/196, яка оголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби за ліквідацію бідності і закликала всі держави присвячувати цей День пропаганді і проведенню заходів, пов'язаних з ліквідацією злиднів та бідності.   Викорінення бідності, боротьба з нерівністю та захист прав кожної людини є першочерговим завданням Цілей..

Більше статей...