ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЖОВТНЯ 2018 РОКУ

ен7676     Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах жовтня 2018 року у розрахунку на місяць на одну особу становив: -          з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 3 770,81 грн. (без урахування платежів – 3 285,14 грн.); -          для дітей віком до 6 років – 3 122,58..

А.Рева щодо необхідності декларування доходів українських громадян, які працюють за кордоном

703b0ece398dd6cb6c434b6b9cf382ad Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в інтерв'ю журналістам про необхідність декларування доходів тих українських громадян, які працюють в інших країнах для забезпечення принципу адресності при призначенні субсидій.   "Пропозиція щодо необхідності декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їхнього оподаткування. Інакше, заробітчани отримують подвійну преференцію у порівнянні з іншими громадянами. Справа в тому, що усі бажаючі отримати субсидію повинні декларувати всі свої..

Кабмін надав право вибору: користуватися в опалювальний період субсидією чи пільгою

А4   Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії.    І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії. Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідчення, яке вказує, до якої категорії..

Відбулась зустріч представників Профспілки працівників соціальної сфери з керівництвом Міністерства соціальної політики України

IMG-72b51cce07f2be624fcc962a3c756821-V   13 листопада 2018 року в рамках урядового доручення щодо розгляду вимог учасників Всеукраїнської профспілкової акції 17 жовтня відбулась зустріч Державного секретаря Міністерства соціальної політики України Віктора Іванкевича, представників директоратів, департаментів та управлінь Міністерства, Фонду соціального захисту інвалідів  з членами Президії Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери. Від профспілкової сторони участь у зустрічі брали: заступник голови Профспілки Галина Башкірєва, голови обласних організацій: Київської - Валентин Завадський, Вінницької - Галина..

Проблема заборгованості з виплати заробітної плати на контролі Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

ФОТО   В Комітеті ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 13 листопада ц.р. під головуванням Першого заступника Голови Комітету Капліна С.М. відбулася робоча нарада з обговорення проблеми заборгованості з виплати заробітної плати та визначення основних шляхів і засобів її подолання за участі народних депутатів, представників центральних органів виконавчої влади та державних корпорацій, СПО об’єднань профспілок, громадських організацій. Від Федерації профспілок України участь у нараді взяли:..

За відсутності призначеної субсидії у платіжці, рекомендовано сплачувати суму обов'язкового платежу за вересень

1515570321 99631bbdad18e4af69bb1d3321fa2872   Управління соціального захисту населення відповідально справляються з оформленням житлових субсидій, опрацьовуючи в тиждень понад 100 тисяч заяв. Затримки в основному виникають через несвоєчасне подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті.   У будь-якому випадку, якщо управління соціального захисту населення прийняло у сім’ї документи на оформлення урядової знижки у сплаті житлово-комунальних послуг, субсидія їй буде обов’язково призначена з моменту..

Не лише бізнес має відчувати переваги Угоди про асоціацію з ЄС – Президент закликав піднімати зарплати найманим працівникам

7aab7e78722239844b4b02a2d4b2368b 1540997710 extra large     Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу констатував, що Україні вдалося вивести економіку з кризового стану й досягти стійкого відновлення економічного зростання. «Ми вийшли, зараз поки стриманий оптимізм, майже на чотири відсотки. Проте суспільству потрібні не цифри, а якісні зрушення у рівні життя людей», - наголосив Глава держави. За його словами, такі зрушення нерозривно пов’язані з якісними змінами..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Законопроект щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати погоджено із зауваженнями

crop   В рамках реалізації вимоги профспілок № 5 «Невідкладно повернути борги по заробітній платі понад 100 тис. працівникам» СПО об’єднань профспілок опрацював розроблений Мінсоцполітики проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця». Законопроектом пропонується врегулювати проблеми щодо: - підвищення економічного захисту працівника шляхом зобов’язання роботодавця сплатити працівнику..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ, ДИНАМІКА СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ У ВЕРЕСНІ 2018 РОКУ

630 360 1530433814-9590   За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах вересня 2018 року становив 4186 грн. (графік 1 додається). Таким чином, законодавчо встановлений на серпень 2018 року прожитковий мінімум для працездатних осіб (1841 грн.) занижено порівняно з його фактичним розміром у 2,3 рази або на 2 345 грн. Мінімальна заробітна плата є нижчою від фактичного розміру прожиткового..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. В Украине могут ввести пеню за задержку зарплат

010203 Минсоцполитики с участием профсоюзов разработан проект закона “Об усилении защиты прав работников на своевременную и в полном объеме выплату заработной платы в случае неплатежеспособности работодателя”.   Сейчас проект закона направлен на согласование в заинтересованные органы исполнительной власти и сторонам социального диалога. “Его принятие будет способствовать обеспечению конституционных гарантий права работников на получение принадлежащих им средств по оплате труда и отвечать части Конвенции Международной организации труда №173 «О защите..

Більше статей...

1. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Забезпечити пріоритетний розвиток вітчизняного виробництва!
  2. Рекомендації Комітету ВР України з питань соціальної політики "Ефективність системи надання субсидій населенню"
  3. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у вересні 2018 року
  4. ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ВЕРЕСНЯ 2018 РОКУ
  5. ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ, ДИНАМІКА СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ У СЕРПНІ 2018 РОКУ