Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у серпні 2019 р.

img51 Упродовж січня - серпня 2019 року в результаті заходів, здійснених Національною службою посередництва і примирення у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі майже 326,7 млн. грн. від залишку загальної суми боргу (774,6 млн. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій. За цей період Службою проведено 3305..

Прожитковий мінімум, динаміка середньої заробітної плати та стан виплати зарплати у липні 2019 року

181129-113950-8975 За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах липня 2019 року становив      4776,21 грн. (графік 1 додається).   Таким чином, законодавчо встановлений на липень 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб (2007 грн.) занижено порівняно з його фактичним розміром у 2,4 рази або на 2769 грн. Мінімальна заробітна плата була нижчою від..

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ РІВНЯ ЖИТТЯ НАСЕЛЕННЯ У СІЧНІ-ЧЕРВНІ 2019 РОКУ

1558941169 business-people-discussing-dur-38741935-30     На виконання Генеральної угоди Міністерство соціальної політики України інформує про основні показники рівня життя населення та бідності у цілому по Україні. За даними Держстату за І квартал 2019 року номінальні доходи населення склали 803,4 млрд грн, що на 15,5 % більше порівняно з відповідним періодом попереднього року. Наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, збільшився на 17,2 %, а реальний наявний, визначений з урахуванням..

Глава Уряду повідомив, на скільки можуть збільшити мінімальну зарплату

d64fa56bacde21326b632a63835d8457 Під час засідання Кабінету Міністрів України 21 серпня ц.р. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що з наступного року мінімальна зарплата може бути збільшена до 5,5 тис. грн. Він вважає, що «такий показник є цілком реалістичним», хоча це вище рівня, передбаченого відповідним урядовим розпорядженням від 2017 року. Кабмін, що йде, спрогнозував також і зростання середньої зарплати в Україні. За їх розрахунками, у наступному році цей показник зросте з нинішніх..

Голова ФПУ Григорій Осовий ініціював негайне перерахування виділених шахтарям коштів

231406 1 21 серпня 2019 року на своєму останньому перед складанням повноважень засіданні Уряду підбито підсумки роботи та названо пріоритети для нового складу КМУ.   Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зокрема перелічив досягнення очолюваного ним Кабінету міністрів, чого вдалося домогтися у період після масштабної кризи 2014-15 рр., яка характеризувалась катастрофічним падінням економіки, відсутністю коштів на рахунку Держказначейства, величезною інфляцією, а також заморожуванням доходів громадян. Не зважаючи на це, - зазначив..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ, ДИНАМІКА СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ У ЧЕРВНІ 2019 РОКУ

fa41c6355da7987b11bb27f4294e9409 XL   За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах червня 2019 року становив   4853 грн. (графік 1 додається). Таким чином, законодавчо встановлений на червень 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб (1921 грн.) занижено порівняно з його фактичним розміром у 2,5 рази або на 2932 грн. Мінімальна заробітна плата була нижчою від фактичного розміру прожиткового мінімуму..

СПО профспілок розгляне тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку

1552397157logonkrzi-d32d133f На запрошення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (відповідно до пункту 3.34 Генеральної Угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 рр.) представники Профспілкової Сторони взяли участь у засіданні тристоронньої Робочої групи з розробки та удосконалення Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, яке відбулося 29 липня 2019 року.          На засіданні..

Продовжується обговорення проекту Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року

67448011 2165877903534794 7296259583104778240 n   Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова Профспілки машинобудівників та приладобудівників України Анатолій Кубраченко та спеціалісти апарату Федерації профспілок України 29 липня 2019 року взяли участь у нараді під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з питань обговорення проекту Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року.   Стратегія покликана створити основу для..

Соціальні партнери – за впровадження Стратегії розвитку промисловості

1447849669 bez-imeni-1 29 липня відбулась експертна нарада під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України-Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з розгляду проекту Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року.   У обговоренні документу від профспілкової сторони взяли участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ, член Експертної ради Національного комітету з промислового розвитку Григорій Осовий, Голова Профспілки машинобудівників та приладобудівників України Анатолій Кубраченко, фахівці апарату Федерації..

Коментар щодо заяви економіста Представництва Світового банку в Україні про необхідність зупинити зростання мінімальної зарплати

720 460 80 1021723014  Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до головного редактора газети «Дзеркало тижня» Юлії Мостової з приводу публікації в газеті щодо позиції Світового банку, який вважає, що в Україні варто зупинити зростання мінімальної зарплати до завершення основних структурних реформ в економіці.   Про це, зокрема, в інтерв'ю DT.UA заявила економіст Представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач. Крім того, експерти  вважають, що підвищення заробітних плат і..

Більше статей...

1. ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ЧЕРВНЯ 2019 РОКУ
  2. Роботодавці вимагають термінового удосконалення нової моделі ринку електроенергії
  3. Літнє оздоровлення в горах «Карпатські зорі» та «Верховина» тримають імідж
  4. Виділено додатковий мільярд на підтримку державних шахт
  5. СОЦДІАЛОГ. Уряд підвищує зарплати працівникам освіти
  6. Прожитковий мінімум, динаміка середньої заробітної плати та стан виплати зарплати у травні 2019 року
  7. Ні – фейковим новинам на ринку електричної енергії!
  8. Опрацювали питання стосовно розроблення концепції державної програми працевлаштування осіб з інвалідністю
  9. Уряд став на захист рядових споживачів газу і електроенергії
  10. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у травні 2019 року
  11. Посилено соціальний захист працівників, які працюють на лінії зіткнення