Григорій Осовий: «Під час засідання Уряду профспілки виступили з низкою пропозицій щодо соціально-економічного захисту працівників. Більшість із них враховано»

ОСОВ   На засіданні Кабінету міністрів України 1 жовтня було розглянуто низку соціально важливих проектів рішень. Під час обговорення цих питань позицію профспілок представляв та відстоював повноважний представник профспілок – Співголова НТСЕР від профспілкової сторони, Голова ФПУ Григорій Осовий. Більшість із профспілкових пропозицій було враховано.   Зокрема Уряд схвалив Постанову «Про особливості реалізації конституційних прав окремих категорій застрахованих осіб на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою..

Коментар Голови ФПУ Г.В.Осового щодо питань, розглянутих на засіданні Кабінету Міністрів України

800px-Будинок уряду України Київ     ФПУ постійно здійснює моніторинг стану трудових відносин у східних регіонах України, на підприємствах, які знаходяться в зоні антитерористичної операції. Від профспілкових комітетів східного регіону країни надходить багато тривожних повідомлень. Інколи звертаються безпосередньо спілчани щодо врегулювання їх життєво важливих проблем. І одна з них полягає у тому, що під час активних бойових дій у цій зоні є загроза життю і здоров’ю працівників. Маємо..

Громадські роботи потрібно активізувати

normal-f37f634b754e99904436d7f249425ae5   На засіданні Комітету ВР з питань соціальної політики і праці був розглянутий законопроект про внесення змін до ст. 51 Кодексу законів про працю щодо захисту здоров’я вагітних жінок з метою створення для них більш сприятливих умов у період вагітності. Законопроектом передбачається скоротити на 1 год. тривалість робочого дня для працюючих жінок з моменту, коли вони встали на облік по вагітності зі збереженням їм за цей..

Григорій Осовий: «Профспілки підтримали відновлення повноважень і функцій Державної служби зайнятості та правління Фонду соцстрахування від безробіття»

Зайнятість   СПО об’єднань профспілок підтримав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби зайнятості». Про це повідомив В.о. Голови ФПУ Григорій Осовий.    «З ініціативи попереднього Уряду у 2001 році були внесені зміни до Закону «Про зайнятість населення» та Закону «Про обов’язкове державне соціальне страхування від безробіття», якими було скорочено кількість членів правління у Фонді соціального страхування на випадок безробіття до п’яти..

Заява Федерації профспілок України про недопущення зниження соціальних гарантій громадян в умовах впровадження економічних реформ

page borsa-gunu-yuzde-23-kayipla-kapatti 287719437 Критична ситуація, що виникла в нашій країні, – тривалий спад виробництва, спустошена державна казна, негативне сальдо торговельного балансу, критичне зниження золотовалютного резерву, колосальний зовнішній борг, які дістались новій владі, потребує адекватного реагування. У цих складних умовах профспілки вважають, що принциповою умовою відновлення суспільної й економічної стабільності має стати справедливий і посильний розподіл тягаря відповідальності між державою, бізнесом, громадянами. Верховною Радою України 27 березня прийнято..

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Профспілки мають домагатися забезпечення соціальної справедливості у всіх сферах

2014 031 020   Актуальні питання захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих, пріоритетні завдання профспілок по досягненню дотримання принципів соціальної справедливості у поточній ситуації були у центрі уваги учасників засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 27 березня у Києві.  Президія ФПУ обговорила проект Постанови Ради ФПУ «Про завдання профспілок щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих у сучасних умовах».   У виступах членів Президії ФПУ наголошувалось, що ідеологія державної..

Звернення Профспілки працівників культури України до в.о. Прем'єр-міністра України А.П.Яценюка

zve    Шановний Арсенію Петровичу! Профспілка працівників культури України звертається до Вас з приводу пропозицій Міністерства фінансів України щодо подальшого існування галузей гуманітарної сфери, викладених у проекті Плану заходів з реалізації Програми діяльності Кабінету Міністрів України. Впродовж багатьох років, крок за кроком, Профспілка разом з соціальними партнерами – Міністерством культури України та Міністерством молоді і спорту послідовно напрацьовувала нові принципи та механізми соціально-економічного захисту працівників закладів культури та спорту. Завдяки спільним зусиллям нам..

Про позицію Донецької облпрофради

logo-osps   Федерации профсоюзов Украины   Уважаемые коллеги!   На протяжении последних месяцев Федерацией профсоюзов Украины сделан целый ряд заявлений (обращений), связанных с осложнившейся общественно-политической ситуацией в стране. В профсоюзной среде они воспринимаются неоднозначно, так как они не в полной мере отражают многообразие мнений рядовых членов профсоюза, обусловленных региональными, этническими, религиозными и языковыми различиями. Естественно, что в такой ситуации обеспечить единство взглядов, практически, невозможно. Уверены, что в сложившейся ситуации заявление (обращение) Федерации профсоюзов..

ЗАЯВА Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок щодо ситуації в Криму

lib-D677X4b   Шановні співвітчизники! Російська Федерація, як держава-гарант згідно з Будапештським меморандумом від 5 грудня 1994 року, взявши на себе зобов’язання поважати незалежність, суверенітет і діючі кордони України здійснила військову агресію на нашу територію, тим самим грубо порушила життя і спокій мирних громадян. Населення Херсонщини, трудові колективи, профспілкові організації обурені сепаратистськими законами, нахабними діями Кремля, які силою зброї, військовими провокаціями та вторгненням ставлять під загрозу цілісність нашої незалежної Держави. Ці..

ЗБЕРЕГТИ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

1367088591 elektrik-11 Загроза скорочення вже тривалий час турбує працівників ПАТ ДТЕК “Західенерго”. За два роки від початку реорганізації в цьому колективі звільнено майже три тисячі трудівників. Скорочення проводиться, насамперед, шляхом переведення структурних підрозділів Бурштинської, Добротворської, Ладижинської ТЕС в інші регіони за межі області. Проти такої зміни виробничої структури “Західенерго” виступають трудові колективи підприємств. За словами голови обласної ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості..

Більше статей...

1. ФПУ наголошує - цінова політика має бути виваженою
  2. Президиум ЦК Укруглепрофсоюза обратился к главе правительства Украины по вопросу сохранения бюджетного финансирования для угольной отрасли
  3. З А Я В А
  4. Григорій Осовий: «Ми маємо намір відновити наш Будинок профспілок»
  5. Не допустити звуження трудових прав вимагають освітяни від Уряду
  6. ЗВЕРНЕННЯ профспілок бюджетних галузей Вінниччини
  7. Протест Профспілки освітян проти шокової терапії
  8. Донецкие профсоюзы за процветание и социальную стабильность
  9. Секвестр бюджету-2014 – реакція профспілок
  10. ЗАЯВА Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України щодо подій, що мають місце в АР Крим
  11. В.о. Голови ФПУ Григорій Осовий закликав європейські профспілки допомогти у нормалізації та модернізації діяльності ФПУ та її членських організацій
Архiв
<< < Вересень 2017 > >>