images

 

Результатом робочої зустрічі заступника Голови ФПУ С.М.Кондрюка з директором Регіонального представництва Фонду ім. Ф.Еберта Штефаном Мойзером, яка нещодавно відбулася у Київському офісі Фонду, стало напрацювання перспективних напрямків спільної роботи.

 

Актуальні теми для співпраці:

 

  1. Соціальний захист населення.

Особливо питання пенсійної системи.

Пенсійна реформа є одним з головних пріоритетів уряду України як зазначено у Програмі економічних реформ на 2010 – 2014 рр. Фонд вбачає необхідність піднімати питання пенсійної системи на національному рівні в тісній співпраці з Федерацією профспілок України, як центральним та головним профспілковим органом.

Можливість взаємодії в рамках імплементації напрямів «Річної карти з питань соціальної справедливості». (Можливо сумісно з Міністерством соціальної політики).

 

  1. «Зелена» зайнятість. Способи і засоби попередження й подолання енергетичної бідності. Співробітництво України з ЄС у сфері енергетики. Питання збільшення зайнятості населення. Проблеми ефективного використання природних ресурсів.

 

Так звана «Зелена» зайнятість, робота, яка відповідно до Програми ООН з навколишнього середовища, пов’язана з роботою в сільському господарстві, виробництві, наукових дослідженнях і розробки, адміністративних і сервісних видів діяльності, які істотно сприяють збереженню або відновленню . якості навколишнього середовища зокрема, але не виключно, це включає в себе нові робочі місця, які допомагають захистити екосистеми, зменшити затрати енергії, матеріали і споживання води за рахунок високих стратегій ефективності, і зводить до мінімуму всі види відходів і забруднення.

 

  1. Угода про Асоціацію між Україною та ЄС. Важливою складовою частиною угоди про асоціацію з ЄС є Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Формат та її наповнення передбачає досягнення максимально глибокої економічної інтеграції на основі домовленостей в рамках двосторонніх переговорів з ЄС щодо вступу України до СОТ. Вплив Асоціації та Угоди на ринок праці.

 

  1. Питання охорони праці.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ