3-1997titl

 

До Федерації профспілок України надійшов лист від Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, президія якої ухвалила звернення до ФПУ такого змісту:

 

"Працівники закладів освіти, члени галузевої Профспілки виражають своє невдоволення та обурення з приводу інформації, яка з'являється в ЗМІ, стосовно намірів Уряду щодо виходу з так званої кризи.

Такі методи як скасування або «гнучкий» підхід у виплаті певних надбавок педагогічним працівникам, перегляд оплати праці в національних закладах, збільшення педагогічного навантаження, обмеження виплати пенсій працюючим пенсіонерам, заборона заповнення вакантних посад в бюджетних установах, відміна гарантій для молодих спеціалістів щодо одноразової виплати та надання житла, перегляд надання соціальних та податкових пільг та ін. не надають популярності новоствореному Уряду.

Ми розуміємо, що така інформація поки що не має офіційного підтвердження, проте викликає нездорову атмосферу та напругу у трудових колективах. З приходом нового Уряду з'явилась надія на якісні та позитивні зрушення в галузі. Натомість інформація, що з'являється в ЗМІ свідчить про протилежне. Держава знову збирається економити на освіті, та знаходити шляхи виходу з складної економічної ситуації за рахунок працівників бюджетної сфери. Враховуючи вищевикладене, просимо на офіційному сайті ФПУ не допускати появи неперевіреної, неофіційної та суперечливої інформації задля збереження спокою громадян.

Вимагаємо негайно організувати проведення зустрічі з виконуючим обов’язки Президента України Турчиновим О.В., Прем'єр-Міністром України Яценюком А.П. та профспілковим активом країни в присутності представників Ради Майдану, задля відкритого діалогу та обговорення нагальних проблем соціально-економічного розвитку нашої держави з метою забезпечення стабільності та добробуту народу України. У разі відмови від виконання наших вимог ФПУ має організувати попереджувальні акції протесту під стінами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.
Сподіваємося, що ФПУ будуть задіяні всі законодавчо встановлені способи та методи, надані профспілкам щоби не допустити прийняття Урядом неадекватних та непопулярних рішень, які зможуть привести до дестабілізації у суспільстві.


Голова
обласної організації Профспілки    працівників освіти і науки України                                                               

   Г.М. Соркін

Прийнято на засіданні
президії обкому Профспілки
13.03.2014р. № П-30"