0101

У березні 2015 року Євросоюз оголосив про початок перегляду Європейської політики сусідства (ЄПС) та її "української" частини - Східного партнерства (СП),  регулювання відносин ЄС з Україною, Молдовою, Білоруссю, Грузією, Вірменією та Азербайджаном. Усім бажаючим запропоновано подати свої пропозиції.

Голова Федерації профспілок України Г.В. Осовий направив листа на адресу Заступника Міністра Кабінету Міністрів України – директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції Гнидюк Н.А. «Перегляд європейської політики сусідства: очікування профспілок».

У листі, зокрема, зазначається що ФПУ вітає перегляд європейської політики сусідства і розглядає його як можливість переорієнтації напряму розвитку ЄПС у ствердженні в сусідніх країнах верховенства закону, прав людини, включаючи права трудящих, та демократичних цінностей. ФПУ вважає, що ЄС має дотримуватися узгодженої стратегії і тактики по відношенню до всіх країн поза Євросоюзом, спрямованої на підтримку принципів належного врядування, демократії, соціальної та економічної справедливості.

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

Департамент міжнародної роботи