ШАХТА

 

 

Голова ФПУ Осовий Г.В., коментуючи хід протестної акції шахтарів, яка відбулася сьогодні під стінами Кабінету Міністрів України, зазначив: «Федерація профспілок України та її членські організації підтримують справедливі вимоги шахтарів, адже це саме та категорія працівників, які своєю повсякденною працею забезпечують енергетичну незалежність держави. Тисячі шахтарів щоденно ризикуючи свої здоров’ям і життям видають вугілля, так необхідне металургам і тепловим станціям, щоб у кожній оселі було тепло і світло».

 

ШАХТА1

ФПУ висловила свою позицію і солідарну підтримку законним економічним вимогам шахтарів сьогодні на мітингу біля урядової будівлі.

Наполегливість і жорсткість профспілок спонукали Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до зустрічі з представниками профспілок і шахтарських колективів, підсумком якої стало доручення глави Уряду Міністру енергетики та вугільної промисловості разом з мінсоцполітики, Національною комісією з врегулювання енергетики, держпідприємств «Енергоринок» і "Вугілля України", профспілками і всіма народними депутатами, які зацікавлені у цьому, невідкладно створити узгоджувальну комісію, щоб " усі знали, яка програма реформування вугільної галузі України".

 

ШАХТА2

У рамках цієї комісії глава Уряду доручив надати план реформування вугільної промисловості в цілому і представити його на засіданні Уряду. Він визначив пріоритетним у роботі комісії невідкладне вирішення питання погашення заборгованості по заробітній платі гірникам за грудень 2014 року.

Переговори будуть продовжені 29 січня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України. Шахтарі не роз’їзджаються додому, очікуючи на конструктивне вирішення їх економічних вимог.

 

ШАХТА4

 

.

           ІАЦ