1418136350 pe6r

 

 

Прем’єр-міністру України

А.П.ЯЦЕНЮКУ

 

Голові спільного представницького

органу об’єднань профспілок

Г.В.ОСОВОМУ 

 

Голові спільного  представницького

органу роботодавців

Д.В.ФІРТАШУ

 

 

Звертаємось до Вас як до очільників Уряду, всеукраїнських об’єднань профспілок та роботодавців з вимогою терміново розпочати діалог для пошуку шляхів консолідованого  вирішення нагальних проблем країни, відновлення та підвищення конкурентності вітчизняної економіки, забезпечення достойного життя українців.

Для представників  територіального рівня, які знаходять можливості комунікацій, не зрозуміло  чому протягом тривалого часу відсутній діалог влади, виробника та профспілок на національному рівні. Адже така практика взаємовідносин у європейських країнах дозволяє досягати соціальних компромісів при прийнятті важливих державних рішень, уникати соціальних потрясінь.

Реформування  економіки країни Урядом вбачається в приведенні до економічно обґрунтованих рівнів тарифів на газ, електроенергію, тепло для підприємств та населення. Але чомусь тягар перекладається на людей, працівників підприємств, які працюють легально, наповнюють державний бюджет. Не ліквідовані монополії у сфері енергопостачання, тіньова олігархічна економіка, корупція, продовжується виведення активів за межі країни.

Внесені парламентом зміни до Податкового, Бюджетного кодексів без врахування пропозицій представників роботодавців, профспілок, експертного середовища, не покращили умови роботи суб’єктів господарювання, а частина малого та середнього бізнесу закрила власну справу.

Проголосивши пріоритетність бізнесу, Уряд не звертає уваги на інтереси трудової людини, зусиллями якої забезпечується економічний розвиток країни.

Держава практично самоусунулась від відповідальності за ціноутворенням, дотриманням норм трудового законодавства, безпечністю виробництва, банківською діяльністю.

Віримо, що сьогодні ще можливо змінити ситуацію, зволікання та уникнення взаєморозуміння може мати катастрофічні наслідки.

Почуйте виробників, трудовий народ та суспільство.

 

За доручення президії,

голова Федерації профспілок

Черкаської області                                                            

 

 

 

 

 

П.В.Шевченко