А1

 

«Справедливі судді станьте на захист прав профспілок!», «Не віддамо профспілкову власність рейдерам від влади! STOP корупції!», «За порушення прав профспілок - до відповідальності!», «Хто зазіхає на профспілкове майно, той зазіхає на права мільйонів людей!», «Судді дайте рішуче по руках рейдерам профспілкового майна!». З такими та іншими  гаслами, які говорять самі за себе, вийшли 15 серпня представники профспілок на інформаційну акцію-пікетування Окружного адміністративного суду м. Києва. Вона була проведена на підтримку  Полтавської обласної ради профспілок під час розгляду в суді справи про визнання противоправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у Полтаві Генеральній прокуратурі України».

 

А2

Зібравшись біля стін суду, представники Федерації профспілок України, всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань, трудові колективи «Укрпрофоздоровниці» та «Укрпрофтуру» рішуче виступили проти свавілля, яке чиниться не лише з відома влади, а самою владою, коли грубо порушуються Конституція і закони України, зокрема право на власність.

Так, за розпорядженнями КМУ у спілчан намагаються відібрати будівлі профспілкових об'єднань на Закарпатті, Полтавщині, в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях, у профспілок вилучають навчально-методичні центри у Полтаві, Чернігові, Хмельницькому. У розпорядження органів державної влади та місцевого самоврядування передаються заклади профоздоровниць, дитячо-юнацькі спортивні школи та учбово-спортивні бази, готелі і турбази, інші профспілкові об’єкти.

А1111

Голова Полтавської обласної ради профспілок Леонід Вернигора, представник ФПУ у Верховної Раді України, народний депутат України Сергій Каплін, заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драп'ятий, профспілкові активісти наголошували:  зазіхаючи на профспілкове майно влада нехтує правами мільйонів людей, трудівників, кому воно належить, наголошували учасники акції.

«Ми розраховуємо на справедливий суд, який має стати на сторону закону і захистити права профспілок!» - підкреслювали вони.

А9

 

Учасники акції вимагали від суддів дати по руках рейдерам від влади, які використовують своє службове становище і намагаються збагатитися за рахунок простого люду та переступають через конституційну норму верховенства права.

Після нетривалого засідання суду було оголошено, що у зв’язку з тим, що учасникам судового процесу необхідно ознайомитись з наданими документами, які сьогодні надійшли від позивача, оголошено перерву у підготовчому засіданні до 10 вересня ц.р.

 

А7

 «Ми отримали хоч і не велику, але чергову перемогу, -зазначив Леонід Вернигора, - Віримо, що і велика перемога буде за нами, за профспілками, за працівниками, людиною праці».

 А3

 

 

 

А4

А6

Прес-центр ФПУ