1590387761 image 001 979x691 1

Федерація профспілок України зібрала рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19 на робочих місцях в установах, на виробництві.

У підбірках зібрано необхідну інформація про коронавірус та можливі шляхи інфікування, рекомендації щодо захисту працівників, які переведені на дистанційну форму роботи, від інфікування; рекомендації щодо захисту працівників, які під час карантину знаходяться на робочих місцях та не допущення розповсюдження  COVID-19.

Також зібрано пояснення як діяти, якщо у вашій організації є хворий на COVID-19. Порядок дій у разі виявлення співробітника, або за його зверненням з підозрою на інфікування коронавірусом.

Описано дії роботодавця щодо розслідування випадків інфікування коронавірусної хворобою медичних та інших працівників, які пов’язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19.

У Рекомендаціях зібрано інформацію і про відповідальність за порушення правил щодо карантину, за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та подано корисні посилання на сайти – ВООЗ, МОЗ, Держпраці тощо.

З Рекомендаціями можна ознайомитись тут.

Сайт

Профспілки працівників освіти і науки України