Public Private sector EFFICIENCY cover 95

На цьому наголошено у заяві Європейської Федерації профспілок працівників громадського обслуговування (EPSU), поширеної з нагоди року після оголошення глобальної пандемії COVID-19.

У тексті Заяви зазначено: «Рік тому 11 березня Всесвітня  організація охорони здоров'я оголосила глобальну пандемію COVID-19. Останній рік посилив сильні та слабкі сторони наших суспільств. В Україні, як і в решті Європи, пандемія продемонструвала вразливість систем охорони здоров'я та її неспроможність реагувати на таку шокову ситуацію.

- Наші дії спрямовані на захист працівників на робочому місці, та гарантуванні належної оплати праці, - підкреслюють лідери європейських профспілок. - Соціальний діалог є тим механізмом, що cприяє зусиллям роботодавців, профспілок та уряду працювати над відновленням економіки.

Європейські профспілки громадського обслуговування разом з іншими будуть боротися за рівність на ринку праці, кращі умови праці та за збільшення державних інвестицій. Поряд зі зростаючим рухом ми виступаємо за справедливу систему оподаткування, в якій корпорації платять справедливу частку, що допоможе регулювати зростаючу нерівність. Дуже важливо, щоб у процесі виходу з найскладнішої економічної кризи, на перше місце виходили працівники, громади та наша планета, а не  прибутки одиниць (корпорацій)".

Детально

Федерація профспілок України