А22

Основні напрями діяльності на найближчі п’ять років затверджено 11 березня на VIII з’їзді Профспілки авіабудівників України/

Делегати та гості форуму заслухали та обговорили доповідь Голови ПАУ Яреми Жугаєвича. Під час звіту та виступів зазначалось, що наполеглива та ефективна діяльність виборних органів Профспілки на всіх рівнях сприяла стабільній роботі галузі. Щорічно і своєчасно на більшості підприємств укладались колективні договори. Розвивалась і удосконалювалась робота ЦК, профкомів первинних організацій щодо співпраці з органами державної влади і роботодавцями на засадах соціального діалогу. Ведеться активна співпраця з соціальними партнерами Профспілки, а саме з Асоціацією підприємств авіаційної промисловості «Укравіапром» та Об’єднанням організацій роботодавців авіаційної промисловості України. Активізувались молодіжна та інформаційна діяльність.

А15

Разом с тим, говорилося у виступах, вплив економічної та епідеміологічної кризи в Україні не дозволив вирішити ряд проблем як галузевого, так і профспілкового напрямку роботи. Так, до цього часу Урядом не затверджена нова довгострокова (до 2023 року) Науково - технічна програма розвитку авіаційної промисловості, продовжується зменшення профспілкового членства, не забезпечена 100% фінансова дисципліна у розрахунках первинних організацій ПАУ з Центральним Комітетом, не налагоджене належне навчання профспілкових працівників і активу.

А16

Все це, наголошувалось у виступах, вимагає більш рішуче та ефективно захищати законні права та інтереси спілчан, трудових колективів галузі.

А17

Делегатів з’їзду привітав Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. У своєму виступі профспілковий лідер проінформував про діяльність та плани ФПУ щодо підвищення якості та результативності соціально-економічного захисту людини праці, про хід підготовки до зїзду Федерації. Григорій Осовий зазначив велике значення галузі у розвитку економіки України, а у підсумку вирішення питання підвищення рівня життя, соціальної захищеності людей. Сьогдні, підкреслив він, надійного та ефективного захисту з боку держави вимагає вітчизняний вироюник, сама галузь та люди, які тут працюють. Голова ФПУ наголосив, що велика роль у справі захисту працівників галузі належить Профспілки. Але і сама Профспілка вимагає зміцнення організаційного, фінансового, інформаційного забезпечення її діяльності. Це вимагає час. Цього очікують від виборних органів члени профспілок, трудові колективи.

А18

Роботу ЦК ПАУ у звітному періоді визнано задовільною. Зїзд також постановив перейменувати Профспілку авіабудівників України у Профспілку працівників авіабудування і машинобудування України та внести відповідні зміни у Статут ПАУ.

Було обрано керівні органи Профспілки.

А20

Головою ПАУ обрано Ярему Жугаєвича. З чим ми його і вітаємо!

Федерація профспілок України