chaes 1

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС,

ветерани профспілкового руху!

Вже 35 років поспіль 26 квітня людство вшановує героїзм та мужність ліквідаторів аварії, що сталася на Чорнобильської АЕС. Серед героїв, які ціною життя захистили землю від техногенної катастрофи – пожежники, військовослужбовці, учені, люди різних спеціальностей, працівники та активісти Атомпрофспілки, Профспілки будівельників, Профспілки медиків, Профспілки комунальників, Профспілки енергетиків, Профспілки автомобілістів, Профспілки вугільників  та інші.

Ваш подвиг назавжди залишиться в пам’яті українського народу.

Вибух на четвертому енергоблоці АЕС – не лише екологічна катастрофа. Ця трагедія завдала шкоди  здоров’ю та психіці людей, зруйнувала їхній побут та соціально-економічні умови життя. Багатьом родинам довелося залишити свої домівки, які опинилися в зоні відчуження і пристосовуватися до нових реалій життя.

Чорнобильська атомна електростанція – символ глобальної катастрофи в історії людства. Вона нагадує про те, яку загрозу  несе «мирний атом», якщо він виходить з-під контролю. Тому, 26 квітня, не зважаючи на те, що це період буяння весни, завжди оповите сумом. Цього дня людство пригадує шкоду, завдану планеті вибухом  на ЧАЕС, вшановує ліквідаторів за їх сміливість та відвагу, дякує їм за громадянську позицію та робить висновки мета яких – запобігти подібним катастрофам в подальшому.

Особлива вдячність ветеранам профспілкового руху – учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС: Бабійчуку О.М., Вербині К.І., Дорошенку І.М.,  Запольському М.А.,  Коноваленко В.І., Миленькому М.А., Петрову В.М., Потаніну Є.М. Швецю П.В., яких  відзначено Подякою Голови ФПУ і грошовою винагородою з нагоди 35 річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Прес-центр ФПУ