41498 900

На складах шахт ДП «Добропіллявугілля-видобуток» накопичилося понад 100 тис. тонн вугілля, що може призвести до екологічної катастрофи.

У звязку  з цим Голова Профспілки Віктор Турманов попросив Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля терміново розглянути та вжити відповідних заходів, спрямованих на забезпечення рухомим складом власності АТ «Укрзалізниця» для відвантаження вугільної продукції з аварійних складів шахт ДП «Добропіллявугілля-видобуток».

Зокрема, ситуація, що склалася на шахтах "Алмазна", " Новодонецька" та "Добропільська", де накопичилося понад 100 тис. тонн вугілля є критичною і може мати катастрофічні наслідки, вугілля може самозапалитися. Через відсутність місця на аварійних складах є реальна загроза вимушеної зупинки роботи шахт.

З метою зменшення соціальної напруги в трудових колективах, що може спричинити неконтрольовані протестні акції на підприємствах, голова Профспілки звернувся з проханням до Прем'єр-міністра України невідкладно вжити дієвих заходів для виправлення зазначеної ситуації та недопущення таких дій у подальшому.
За матеріалами профспілки працівників вугільної промисловості http://www.prupu.org/news/23398/