DSC 1573

6 вересня працівники Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (Харківський авіаційний завод) вийшли на пікет через величезні зарплатні борги, накопичені з 2014 року.

Пікетуючі зібралися на території заводу, де з ними спілкувався начальник управління авіабудування Державного концерну «Укроборонпром» Геннадій Януль. Потім біля пів сотні людей пішки вирушили центром міста від прохідної до Харківської облдержадміністрації.

Основні вимоги, заявлені на пікеті - повне погашення заборгованості з виплати заробітної плати, повне завантаження роботою, зарахування пенсійного стажу та звільнення гендиректора Олександра Кривоконя, котрий знаходиться на посаді з кінця квітня поточного року та цинічно відкрито здійснює заходи по знищенню державного підприємства. Люди не задоволені процесом оптимізації, початим керівником, що призвело до скорочення працівників, умовами праці, технічним станом виробничих корпусів, споруд та підрозділів, нехтуванням як норм законодавства про працю так і колективного договору. «Ми хочемо жити, працювати, щоб завод був гордістю міста Харкова, а не болючою точкою», - заявив голова профкому Михайло Погорєлов.

DSC 1579

Учасників заходу запросили на зустріч із в.о. голови Харківської ОДА Олександром Скакуном. Керманичу області  передали свої вимоги в письмовому вигляді.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство - одне з підприємств авіаційної промисловості України, що спеціалізується на повному циклі робіт із серійного виробництва, доопрацювання та технічного обслуговування в процесі експлуатації вироблених літаків.

DSC 1583

Довідково: У червні 2015 року ХАЗ, уже в стані банкрутства, увійшов до концерну «Укроборонпром». Включений у список підприємств, що наразі не підлягають приватизації. Загальна сума боргових зобов’язань ХАЗ – понад 4 млрд грн. Зарплатні борги, накопичені за попередні роки, становлять 263 млн грн.

Обєднання профспілок Харківської області