ФОР

Основні напрями діяльності на 2021-2026 роки затвердили делегати  VІІ з’їзду Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України, що відбувся 24 листопада у столичному Будинку профспілок.

З доповіддю виступив Голова Профспілки Григорій Ольховець. У доповіді та виступах зазначалось, що Профспілка виступає за подальше зміцнення соціально орієнтованої держави, визначення стратегії i тактики дій щодо посилення захисних функцій, вдосконалення механізму ефективного соціального діалогу та запровадження сучасних соціальних стандартів.

ФОР1

Профспілка сприятиме розвитку вітчизняного машинобудівного і оборонного комплексів, створенню нових робочих місць, підвищенню економічної ефективності. При цьому її головна - створення умов для гідної  праці, яка має забезпечити достойне життя i соціальну справедливість.

Для досягнення цього Профспілка підтверджує свої наміри до продовження дієвого соціального діалогу   з органами державної влади, місцевого самоврядування, власниками підприємств, роботодавцями та їх об’єднаннями. Основними методами захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки залишаються консультації, переговори та укладання угод.

ФОР4

При цьому в разі потреби вона свої позиції буде відстоювати шляхом використання колективних трудових спорів, проведення маніфестацій, мітингів, пікетувань та страйків, як крайнім засобом боротьби профспілок за свої права.

Для реалізації завдань  Профспілка буде вивчати та впроваджувати в практику роботи міжнародний досвід профспілкового руху на шляху України до європейської  інтеграції  i реформування економічних напрямків розвитку країни з питань ведення соціального діалогу, захисту прав i інтересів трудящих.

На зїзді виступив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Він проінформував про діяльність ФПУ щодо підвищення якості та ефективності забезпечення захисту законних прав та інтересів працівників та профспілок. Зокрема мова йде про конструктивні та результативні дії, які не дозволили прийняти ряд антитрудових, антисоціальних, антипрофспілкових законопроектів.

ФОР2

Григорій Осовий наголосив, що, наприклад, за підсумками зустрічей делегації учасників акції протесту профспілок 7 жовтня, з керівництвом Уряду та Верховної Ради України було пригальмовано прийняття законопроектів, що звужували права працівників та профспілок.

Ця діяльність ФПУ вимагає великої організаційної, інформаційної  роботи, фінансової підтримки. Тому дуже важливо проводити таку роботу всім профспілковим організаціям та територіальним профоб’єднанням, які є членськими організаціями Федерації профспілок України. Треба відповідати вимогам часу та очікуванням спілчанам. Тільки разом, спільним зусиллями ми можемо досягти мети – надійного, ефективного та результативного захисту прав та інтересів людей праці.

ФОР5

Головою Профспілки одноголосно було обрано Григорія Ольховця. З чим ми Григорія Андрійовича і вітаємо. Та бажаємо йому міцного здоров'я, нових досягнень у діяльності на благо спілчан, у справі захисту законних прав та інтересів людини праці.

Пресцентр Федерації  профспілок України