Фото 1 

       На запрошення Всепольського порозуміння профспілок ОPZZ, Конфедерації християнських профспілок Бельгії ACV-CSC та Французької демократичної  конфедерації  праці CRDF  08 грудня  2023 року  у  м. Брюссель  відбувся  спільний  семінар  щодо роботи  профспілок  в  ЄС з питань охорони праці, в якому взяли участь представники Федерації профспілок України на чолі із Головою – Осовим Г.В.

 

фото 5

       Представники ФПУ поділилися із  представниками профспілкових об’єднань Франції (CFDT), Бельгії (CSC), Польщі (OPZZ) інформацією про:

  • ситуацію та стан охорони праці в Україні;
  • вплив війни на стан умов праці працівників підприємств України;
  • стан виробничого травматизму;
  • обмеження наглядової діяльності інспекції праці;
  • роль та діяльність профспілок під час дії воєнного стану;
  • проблемні питання соціального діалогу в країні;
  • стан реформування законодавства України про охорону праці, стан імплементації Директив ЄС у національне законодавство;
  • шляхи євроінтеграції;
  • перспективні напрямки профспілкової діяльності.

Фото 4

       У проведеному семінарі виступи спікерів та презентації матеріалів  ефективно поєднувались з активною дискусією і обміном думками між всіма учасниками.

       Участь у зазначеному семінарі  була  чудовою  нагодою  відверто розповісти  колегам з ЄС  про реальний стан справ у сфері безпеки праці та охорони здоров'я в Україні, отримати відповіді на нагальні питання та поради щодо вирішення наших проблем на шляху до євроінтеграції.

       В ході спільного семінару представники Федерації отримали інформацію від представників   профспілкових об’єднань Франції,  Бельгії, Польщі  про їх діяльність у сфері безпеки праці та охорони здоров’я; про основні  положення  європейського законодавства з питань охорони праці та процедуру  опрацювання нових нормативних актів.

Фото 2

  Обмін досвідом  з представниками  профспілкових об’єднань ЄС щодо  вирішення проблем, які виникають при здійсненні профспілкової діяльності; реформування законодавства у сфері охорони праці,   механізмів удосконалення соціального діалогу; шляхів реалізації заходів з євроінтеграції, а також налагодження зв’язків із колегами з профспілок  інших  країн – є найкращий результат проведеної зустрічі.

  Представники Федерації профспілок заручились однозначною підтримкою представників профспілкових об’єднань Франції,  Бельгії, Польщі на шляху України до євроінтеграції та вступу в  ЄС.

Департамент охорони праці апарату ФПУ