1558947751 ur 2 3 55

Відповідно до Стратегії дій до 2021 року «Європейський вибір», схваленої VII З’їздом Федерації профспілок України, постанов Ради ФПУ організацію навчання і підготовку профспілкових лідерів визначено серед пріоритетних завдань внутріспілкової діяльності профспілок.

На виконання цих рішень щорічно Президією Федерації профспілок України підбиваються підсумки навчання профспілкових працівників та активістів, а також визначаються завдання на новий навчальний рік.

Особливістю минулого 2019 року стало відновлення проведення огляду-конкурсу на кращу організацію профспілкового навчання у номінаціях: краща організація процесу профспілкового навчання, кращий профспілковий викладач (тренер), кращі методичні рекомендації. Членами Президії ФПУ, за поданням Науково-методичної ради ФПУ, було визначено переможців.

Одним із завдань на 2019/2020 навчальний рік, згідно постанови Президії ФПУ № П-21-6 від 03.10.2019 «Про підсумки навчання профспілкових працівників і активістів у 2018/2019 навчальному році та завдання на 2019/2020 навчальний рік», є започаткування на Офіційному сайті ФПУ порталу (рубрики) «Профспілкове навчання».

У цій рубриці буде розміщено актуальну інформацію щодо рішень ФПУ, її членських організацій з питань організації профспілкового навчання, навчальних центрів профспілок, профспілкових тренерів та методичних матеріалів для системи профспілкового навчання.

Департаментом профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями проведено роботу з навчально-методичними центрами профспілок щодо підготовки зазначених матеріалів. Так, підготовлено інформацію про навчально-методичні центри Волинської, Дніпропетровської, Житомирської та Чернігівської областей. Готують матеріали НМЦ Хмельницької та Львівської областей.

У поданих матеріалах висвітлено:

– загальну інформацію про навчально-методичні центри;

– основні напрями навчання;

– дані про матеріально-технічну базу для організації навчання та забезпечення побутових умов;

– дані про профспілкових викладачів (тренерів).

Додатково для запитань і пропозицій щодо організації навчання для профлідерів і спілчан визначено електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. і контактний телефон: (044) 205-76-16 (департамент профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями).

Підготовлена інформація для розміщення на сайті ФПУ буде доповнюватися й оновлюватися відповідно до матеріалів, які надходять від всеукраїнських профспілок, територіальних профоб’єднань і навчально-методичних центрів. Також, за бажанням, членські організації можуть надавати інформацію про свої здобутки в сфері організації навчання та пропонувати своїх тренерів для організації навчальних заходів. Кращі практики організації профспілкового навчання будуть узагальнені департаментом профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями з метою обміну досвідом.

Департамент профспілкового руху

та зв’язків з громадськими організаціями