0011 040123

У м.Києві наприкінці грудня 2022 року відбулась підсумкова конференція в рамках спільного проекту між Данської Профспілкою 3F та Профспілкою працівників АПК України на тему "Захист прав через сильні профспілки ".

 

В роботі конференції взяли участь більше 50-ти представників, профспілкових лідерів, закладів вищої освіти із різних областей України.

Всі учасники відмітили важливість і актуальність питань, що розглядались та жваво обговорювались під час проведення конференції, а саме:

- Вплив війни на міграційні процеси в Україні та країнах ЄС на прикладі Данії, їх вплив на ринок праці в Україні та за кордоном. Цю тему конференції надзвичайно змістовно доповів Олег Борисов, заступник голови Профспілки будівельників Україні, експерт з міграційних процесів.

- Питання колективного договору, як основного інструменту забезпечення трудових прав та соціальних гарантій працівників і студентів, що змістовно доповіла Тетяна Марченко -  завідувачка відділу ЦК Профспілки з правових питань.

- На конференції була відмічена важливість психологічної підтримки профспілкової молоді в умовах військового стану в Україні.

Згодом до учасників долучилися спікери у режимі zoom-конференції, а саме:

- Дмитро Степанюк, координатор Міжнародної Профспілки IUF, розповів про міжнародну роботу Профспілки АПК, досвід діяльності Данської Профспілки 3F.

- Світлана Ліщук, голова профкому співробітників та студентів Закладу вищої освіти «Подільський державний університет», розкрила питання про досвід первинних профспілкових організацій навчальних закладів щодо роботи та виробничої практики студентів у Данії та країнах ЄС на прикладі діяльності профспілкової організації свого закладу. Учасники активно брали участь в обговоренні як позитивних моментів, так і проблемних питань, що виникають при перебуванні студентів на практиці за кордоном.

- Про роботу із молоддю, методи комунікації організацій профспілок розповів голова Молодіжної ради Профспілки АПК, голова профкому Національного університету біоресурсів та природокористування Олексій Мельник.

Щира вдячність Данській Профспілці 3F, безпосередньо її представникам - Ентоні Сільвестру, Аллі Навроцькій, та голові Профспілки працівників АПК Світлані Самосуд за надану можливість реалізувати в Україні такий цікавий та потрібний проект для студентської та учнівської молоді аграрних закладів України. Маємо надію на подальшу співпрацю.

0011

 

За матеріалами Марини Горлач та ЦК профспілки працівників АПК України,

інформацію підготувала голова первинної профспілкової організації

співробітників та студентів ЗВО «ПДУ» Світлана Ліщук

https://pdatu.edu.ua/news-23/pidsumkova-konferentsiya-v-ramkakh-spilnogo-proektu-mizh-danskoyu-profspilkoyu-3f-ta-profspilkoyu-pratsivnikiv-apk-ukrajini.html