изображение viber 2023 02 17 14 04 08 962 

             17.02.2023 Київська міськпрофрада спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в місті Києві організувала та провела для членських організацій та первинних профспілкових організацій Київської міськпрофради інформаційний семінар з питань пенсійного забезпечення.

          Захід відбувся в Будинку київських профспілок. Бажаючі мали змогу також приєднатися у режимі відеоконференції.

           Під час семінару фахівці ГУ управління Пенсійного фонду України в місті Києві, які опікуються питаннями пенсійного забезпечення, надання соціальних виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг, забезпечення комунікації громадян з Пенсійним фондом за допомогою електронних сервісів  – заступниця начальникаУправління пенсійного забезпечення, надання соціальних виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Людмила ГРЄБЄННІКОВА та начальниця Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Наталія КУВШИНОВА поінформували учасників та продемонстрували презентаційні слайди з таких питань:

           1. Страховий стаж та порядок його підтвердження.

            2. Особистий кабінет на Порталі ПФУ: як він полегшує комунікацію із пенсійних питань.

       

          З усіх питань порядку денного семінару відбувся жвавий та відвертий діалог, обмін думками. Виступаючі спікери Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві надали відповіді та роз’яснення на численні запитання спілчан. Звернули увагу, що страховий стаж зараховується за умови сплати страхових внесків, ознайомили присутніх з електронним сервісом Пенсійного фонду, який надає можливість дистанційного обслуговування. Крім того, наголосили, що впродовж п’яти років, починаючи з липня 2021 року, роботодавцям необхідно надіслати в Пенсійний фонд електронні трудові книжки працівників. Також поінформували щодо можливості отримання необхідних довідок, зокрема, із заробітної плати, пенсійних питань в застосунку «Дія».          

         Враховуючи важливість проведення таких інформаційно-просвітницьких заходів,  особливо в умовах сьогодення, коли постійно відбуваються законодавчі трансформаційні зміни та нововведення з питань  пенсійного забезпечення, соціального страхування, надання соціальних послуг, соціальних виплат, житлових субсидій та пільг, сторони домовилися про періодичне проведення спільних семінарів.

                              Відділ з соціально-економічних відносин

                              та соціального діалогу