serpn2024 280825 09

Керівники членських організацій облпрофради днями зустрілися з представником регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ларисою Кармазін-Денисенко та керівником відділення НСПП в Полтавській області Оксаною Атаманюк.

Результатом заходу стало звернення профспілок Полтавщини до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Лубінця Д.В. з приводу порушень конституційних прав та свобод людини і громадянина з боку органів державної влади, а саме, рішення уряду України про введення трирічного мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій. Це рішення ставить під загрозу соціальну стабільність і добробут громадян, особливо в умовах складної економічної та соціальної ситуації, спричиненої військовими діями.

Наслідки прийняття Бюджетної декларації в такому вигляді можуть мати катастрофічний вплив на соціально вразливі групи населення, а також на економічний стан країни. Втрата надходжень до бюджету через зниження споживання та зростання безробіття стане додатковим тягарем для держави.

Полтавська облпрофрада