IMG 20210922 141524

За заслуги перед Українською Православною Церквою та з нагоди 60-річчя  від дня народження орденом УПЦ преподобного Агапіта Печерського 1 ступеня відзначено Шаромигова Олега Івановича, голову правління обслуговуючого кооперативу «Пчілка» села Лемешівка Яготинського району Київської області.

Урочиста подія відбулася у головному храмі Києво-Печерської Лаври – Успенському соборі 22 вересня 2021 року.

Від імені Митрополита Київського і всієї України , Предстоятеля УПЦ – Онуфрія високу нагороду ювілярові вручив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова Синодальної Богословської комісії УПЦ.

IMG 20210922 141416

При врученні Ордену та церковної Грамоти зазначалось, що Олег Шаромигов удостоєний такої відзнаки за особисту ініціативу щодо використання бджолопродуктів для відновлення здоров’я людей, зокрема, у постковідний період. Її вже схвалено керівництвом і науковцями «Інституту бджільництва імені П.І. Прокоповича». А за підтримки місцевих громад по всій Україні мають запрацювати апітерапевтичні центри, які допоможуть громадянам у оздоровленні та реабілітації після перенесених хвороб, у т. ч. наслідків COVID-19.

 IMG 20210926 151139

На церемонії були присутні:

- Віктор Наумович Тимченко – президент Асоціації «Українська асоціація виробників та переробників сої»;

- протоієрей Владислав Софійчук, - головний редактор «Церковної газети»;

- Юрій Валігурський – радник голови Синодального відділу УПЦ;

- представники громадськості.

За словами владики Августина, який розповів про здобуток Олега Івановича, його життєві справи і прагнення, - Як би усі в Україні: депутати, керівники різного рівня, діячі, від яких залежить доля країн,  були б відданні своєму покликанню, як шановний Олег Іванович!

IMG 20210922 141214

До слова, і преподобний Агапіт Печерський, покровитель лікарської справи, нетлінні мощі якого покояться у Ближній Печерах Києво-Печерської Лаври, говорив, що зцілює людей не своєю силою, но Христовою.

Я пішов до мощів Агапія Печерського, у мене нібито крила виросли, - поділився враженнями Олег Шаромигов. – Для мене є важливими такі основні уроки його життя: перший - усі свої здобутки відносити на адресу Божу і другий – перемагати зло добром.

За такими принципами справа, яку започатковує команда прихильників лікування з використанням продукції бджільництва, має гарне майбутнє. Не виключно, що цей метод лікування і профілактики захворювань невдовзі обійме своє гідне місце і у профспілкових оздоровницях.

 IMG 20210922 145953

Олексій Корецький,

Прес-центр ФПУ