20140313-Shev010

 

 

13 березня 2014 року з візитом солідарності до Києва прибула делегація керівництва Інтернаціоналу Освіти, лідери найбільших освітянських профспілок США, Великобританії, Польщі, Болгарії.

Місія екстреного візиту – зустріч з представниками Профспілки працівників освіти і науки України з метою обговорення актуальних питань подальшої діяльності профспілки освітян в умовах зміни політичного устрою.

Інтернаціонал освіти представляли: Фред Ван Левен – Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти, Мартін Рьомер – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти, Ренді Вайнгартен – Голова Американської Федерації Профспілок, Патрік Роуч – заступник голови Профспілки вчителів Великобританії, Кунка Даміанова – Голова Постійного Комітету з питань рівності ЄКПО, голова Профспілки вчителів Болгарії, Славомир Броняж – Голова Польської профспілки вчителів, Мішель Рінгетт – радник голови Американської Федерації Профспілок зі стратегічних ініціатив.

Учасники міжнародної делегації висловили слова солідарності та готовність підтримати Профспілку працівників освіти і науки України у подальшій активній роботі щодо захисту прав та гарантій своїх членів.

Голова Профспілки Георгій Труханов у свою чергу подякував партнерам з США та Європи та висловив сподівання на спільне вирішення практичних питань ефективної роботи Профспілки. «Освіта – стабілізатор суспільства. А ефективна робота освітян – це запорука успішного розвитку держави», – наголосив Георгій Труханов.

Під час візиту заплановано ряд зустрічей. Так, одна з них відбулася у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

З вітальним словом виступив ректор ВНЗ Леонід Губерський. Очільник університету розповів про співпрацю Київського вузівського центру та Спілки ректорів з Профспілкою у питаннях розвитку вищої школи, отримання студентами якісної освіти у навчальних закладах країни.

Леонід Губерський привітав в.о. Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з призначенням на цю високу посаду. Г. Осовий долучився до розмови з лідерами освітянських профспілок США та Європи. У своєму слові він наголосив, що діалог профспілок із владою має бути посилений, особливо в умовах реформування країни. А також окреслив стратегію модернізації ФПУ після консультацій та широких дискусій із суспільством. При цьому головною функцією ФПУ було і повинно залишається захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників. Щодо Будинку спілок – символу Євромайдану – було сказано про створення Фонду відродження будинку.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

 

20140313-Shev022

 

20140313-Shev003

 

 

20140313-Shev002

 

20140313-Shev004