19-й Конгрес Об’єднання профспілок Австрії

42709500952 f3d17e5766 k   Завершив свою роботу 19-й Конгрес Об’єднання профспілок Австрії (ОПА) «Майбутнє праці та промисловості 4.0!». Термін «промисловість 4.0» - це «збірне поняття для технологій і концепцій організації ланцюжка створення додаткової вартості» із використанням кіберфізичних систем, Інтернету речей, Інтернету послуг, розумних заводів. Як фаза промислової революції, яка характеризується злиттям технологій, що розмиває межі між фізичною, цифровою та біологічною сферами. Конгрес відкрив голова ОПА Ерік Фоглар. До..

Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін

15055812 1226196944105526 5597259797825595359 n У зв’язку із закінченням повноважень поточного складу УС ПГС 12 червня ц.р. у готелі «Турист» відбулося зібрання представників всеукраїнських об'єднань профспілок для виборів членів УС ПГС від профспілок на новий термін.   Участь у Зібранні взяли 68 делегатів - представників п’яти національних профоб’єднань: Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнського Альянсу профспілок та Федерації професійних спілок працівників малого та..

Висновки Комітету по Україні, Конвенції №№ 81 і 129

ilo 0   Комітет із застосування стандартів Міжнародної конференції праці 4 червня 2018 року схвалив свої висновки за результатами обговорення звіту України про дотримання Конвенцій МОП про інспекцію праці №№ 81 і 129.   Комітет взяв до відома усні заяви, що прозвучали у виступі представника Уряду та в наступній дискусії. Комітет зазначив, що інспекція праці має бути забезпечена необхідними засобами для ефективного та незалежного функціонування, а нагляд та контроль..

Конференция МОТ приняла решение упразднить шесть конвенций и отозвать три рекомендации

wcms 631551 ЖЕНЕВА (Новости МОТ).  Международная конференция труда  (МКТ) приняла решение упразднить шесть конвенций и отозвать три рекомендации.   Для упразднения потребовалось большинство в две трети голосов делегатов Международной конференции труда. В числе упраздненных конвенций - Конвенция 1926 года об инспекции эмигрантов (№ 21), Конвенция 1936 года о вербовке работников из коренного населения (№ 50), Конвенция 1939 года о трудовых договорах работников коренного населения (№ 64), Конвенция 1939 года..

107-я Международная конференция труда

wcms 630410 Генеральный директор МОТ: укрепление духа трипартизма – путь к преодолению проблем, стоящих перед сферой труда На повестке дня Международной конференции труда - широкий круг вопросов, в том числе насилие на рабочих местах, роль женщин в сфере труда, социальный диалог, применение норм и сотрудничество в целях развития. 28 мая 2018 г. Выступая на открытии 107-й сессии Международной конференции труда (МКТ) , Генеральный директор Международной организации труда Гай Райдер выразил..

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ЗІБРАННЯ З ВИБОРІВ ТРЬОХ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОФСПІЛОК ДО НОВОГО СКЛАДУ УС ПГС

images   12 червня 2018 року відбудеться Зібрання з виборів трьох представників профспілок до нового складу Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС з терміном повноважень 2,5 роки.   Відповідно до Регламенту виборів представників профспілок до складу УС ПГС, участь у Зібранні можуть взяти представники легалізованих всеукраїнських об’єднань профспілок.   Квота делегування представників профспілок на зібрання від профоб’єднань: один представник від кожної всеукраїнської профспілки, яка є членською організацією національного профоб’єднання, та керівник національного профоб’єднання. Кожне..

Профспілки захищали і будуть захищати права трудящих

30123793-v2 xlarge Днями закінчила свою роботу в Лондоні 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП). З моменту створення в 2006 році МКП представляє більшу частину національних профцентрів світу. МКП домагається формування постійних профспілкових органів (мінімум - з консультативними функціями) при будь-яких значущих міжнародних форумах.   Крім участі в глобальному управлінні, членство в МКП - це можливість, зокрема для ФПУ, брати участь у постійному багатосторонньому обміні досвідом із..

Польща потребує вищих зарплат

opzz-1500x570-2   «Польща потребує вищих зарплат» - під таким гаслом 24-25 травня 2018 року у Варшаві проходить 9-й статутний конгрес Всепольського порозуміння профспілок (OPZZ).   Відкриваючи Конгрес, до делегатів та гостей з вітальними словами звернулися Голова OPZZ Ян Гуз, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок Лука Вісентіні. В перший день роботи Конгресу делегати заслухали звіт про діяльність організації у попередній період, затвердили програму діяльності на 2018-2022 роки. Яна Гуза було переобрано..

Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь у засіданні Генеральної ради МКП

IMG 0089   25 травня у Лондоні відкрилося 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП).   У його роботі бере участь Голова ФПУ Григорій Осовий, який є її титулярним членом МКП. У засіданні Генеральної ради МКП також беруть участь титулярні члени Генеральної ради МКП, аудитори і представники регіональних організацій МКП, представники глобальних федерацій профспілок і Профспілкового консультативного комітету при ОЕСР. Як правило, засідання..

Заява Міжнародної конфедерації профспілок до 1 травня 2018 року

wpid9fd3af6e45836   Сто п'ятдесят років тому робітники у Великобританії зібралися у місті Манчестер, щоб створити перший у світі національний профспілковий центр – Британський конгрес тред-юніонів. Вони, як і трудівники в багатьох інших містах в ті часи, заклали підвалини сьогоднішнього глобального профспілкового руху, який об’єднує понад 200 мільйонів членів. Починаючи з тих найперших кроків, чоловіки та жінки, об’єднуючись, розбудовували свої профспілки та змінили хід історії. Сьогодні, в день Першотравня 2018..

Більше статей...

1. 28 квітня: Міжнародний день пам'яті трудящих
  2. Доповідь Української сторони ПГС на тему бідності і трудової міграції в Україні
  3. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  4. 51-А СЕСІЯ КОМІСІЇ ООН З НАРОДОНАСЕЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ У М. НЬЮ-ЙОРК ТРИВАЄ
  5. Делегація ФПУ бере участь у роботі 51-ї сесії Комісії ООН з народонаселення та розвитку
  6. Відбулась зустріч членів СРК з експертами МОП
  7. Європейські профспілки солідарні з ФПУ
  8. З полів 62-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок
  9. ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У РОБОТІ 62-Й СЕСІЇ КОМІСІЇ ООН ЗІ СТАНОВИЩА ЖІНОК
  10. Пришло время предоставить больше прав женщинам: ДА директиве о балансе работы и семейной жизни!
  11. Генеральний секретар ЄФПОО висловив Президенту та Прем’єр-міністру України занепокоєння щодо наступу на профспілки
Архiв
<< < Червень 2018 > >>