Доповідь Української сторони ПГС на тему бідності і трудової міграції в Україні

IMG 1898   На засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі, з доповіддю на тему: "Роль заробітної плати у зниженні рівня бідності та її вплив на трудову міграцію" виступив Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.   Він визначив основні проблеми в сфері оплати праці та ринку праці в Україні, порівняв рівні заробітної плати в нашій країні та країнах-членах ЄС, визначив основні чинники..

IMG 2694   12 квітня 2018 року Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі у штаб-квартирі Європейського соціально-економічного комітету.   Очільник ФПУ є одним із 15 членів Української сторони Платформи, що створена відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію. Відкрили засідання співголови Платформи – Альфредас..

51-А СЕСІЯ КОМІСІЇ ООН З НАРОДОНАСЕЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ У М. НЬЮ-ЙОРК ТРИВАЄ

IMG 20180411 122125   У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку продовжує роботу 51-а сесія Комісії ООН з народонаселення та розвитку. Учасники сесії завершили обговорення доповіді Генерального секретаря ООН «Діяльність щодо подальшого здійснення Програми дій Міжнародної конференції з народонаселення та розвитку: контроль за здійсненням програм у галузі народонаселення з упором на екологічно стійкі міста, переміщення людей і міжнародну міграцію» і схвалили, серед інших, наступні рекомендації: - держави повинні визнати внесок..

Делегація ФПУ бере участь у роботі 51-ї сесії Комісії ООН з народонаселення та розвитку

34343   З 9 по 13 квітня 2017 року у штаб-квартирі ООН у м. Нью-Йорк проходить 51-а сесія Комісії з народонаселення на тему: «Сталі міста, мобільність населення та міжнародна міграція».   Відповідно до спеціального консультативного статусу ФПУ при Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР) у цьому важливому міжнародному форумі вперше бере участь делегація Федерації профспілок України. Під час сесії планується розглянути такі питання, як діяльність щодо подальшого здійснення..

Відбулась зустріч членів СРК з експертами МОП

МОП Шляхи та методологію впровадження Проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» обговорено під час зустрічі членів Спільної робочої комісії з питань укладання Генеральної угоди на 2018-2020 роки із експертами МОП, яка відбулась 4 квітня у приміщенні Міністерства соціальної політики України. Профспілкову делегацію на цьому заході очолював Співголові Спільної робочої комісії з питань укладання Генеральноїугоди на 2018-2020 роки від сторони профспілок,..

Європейські профспілки солідарні з ФПУ

dfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfg   Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО) Ян Віллем Гудріан звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана   У ньому говориться:   Шановний Президенте! Шановний Прем’єр-міністре!   Нас проінформували, що 22 березня 2018 р. приблизно о 10.20 близько 60 невідомих осіб здійснили напад на учасників засідання виборного органу Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України. Засідання відбувалося в готелі «Турист»..

З полів 62-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок

csw62 1 14 березня учасники 62-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок, яка проходить у м. Нью-Йорк (США), завершили обговорення доповіді Генерального секретаря ООН «Проблеми та можливості щодо забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчат у сільських районах».   У доповіді розглядаються проблеми та можливості щодо забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей сільських жінок і дівчат у контексті всебічного, ефективного та прискореного..

ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У РОБОТІ 62-Й СЕСІЇ КОМІСІЇ ООН ЗІ СТАНОВИЩА ЖІНОК

IMG 20180312 120345   12 березня 2017 року у штаб-квартирі ООН у м. Нью-Йорк розпочала роботу 62-а сесія Комісії ООН зі становища жінок. Відповідно до спеціального консультативного статусу ФПУ при Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР) у цьому важливому міжнародному форумі традиційно бере участь делегація Федерації профспілок України у складі представників її галузевих організацій. Пріоритетна тема сесії: «Виклики та можливості досягнення гендерної рівності та розширення можливостей сільських..

Пришло время предоставить больше прав женщинам: ДА директиве о балансе работы и семейной жизни!

6206d49e     В Международный женский день 8 марта профсоюзные активисты по всей Европе призвали к скорейшему принятию предлагаемой Директивы ЕС о балансе работы и семейной жизни.   Принятие законодательного акта ЕС в этой области значительно бы расширило возможности занятости женщин и позволило бы обеспечить более равномерное предоставление супругам отпусков по семейным обстоятельствам.   В случае принятия новой Директивы будут усилены права во многих государствах-членах, как показало исследование*, проведенное по заказу ЕКП:   •       ..

ОБР    Генеральний секретар ЄФПОО висловив Президенту та Прем’єр-міністру України занепокоєння щодо наступу на профспілки     Генеральний секретар ЄФПОО Ян Віллем Гудріан звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.   У ньому говориться: «Шановний пане Президенте! Шановний пане Прем’єр-міністре!   Нас проінформували про те, що атаки на профспілки активізувалися. Профспілки позбавляють права власності на майно, їм забороняють доступ до приміщень, в тому числі будинків профспілок. Це значно..

Більше статей...

1. Голова ФПУ Григорій Осовий двічі виступив в дебатах на засіданні Виконавчого комітету Пан’європейської регіональної ради, в якому брали участь і представники органів ЄС