4-й Всемирный конгресс МКП завершился сегодня в Копенгагене переизбранием Шаран Барроу генеральным секретарем профсоюзного движения, в рядах которого насчитывается 207 миллионов человек

arton20807-f1a4b В течение пяти дней более 1200 участников участвовали в дискуссиях, чтобы определить политику и приоритеты международного профсоюзного движения на следующие четыре года. К Конгрессу обратились премьер-министр Дании Ларс Локке Расмуссен; лорд-мэр Копенгагена Фрэнк Дженсен; Генеральный директор Международной организации труда Гай Райдер. Президент МКП Жоао Антонио Феличио зачитал письмо от бывшего президента Бразилии Лулы де Сильвы, в котором тот поблагодарил профсоюзное движение за солидарность и коллективные..

Глобальное профсоюзное движение говорит «Добро пожаловать» беженцам!

fb868158bcc27f2d1dbfbe2e3bd1ee   5 декабря 2018 Сайт ITUC   Глобальное профсоюзное движение поддерживает беженцев, которых в мире насчитывается 68 миллионов. Во время визита в Мальмё, Швеция, профсоюзные делегаты со всего мира продемонстрировали свою поддержку равному обращению с беженцами и мигрантами, чтобы не допустить эксплуатации людей. «Профсоюзы выступают против расизма и ксенофобии, поддерживают права мигрантов и беженцев. Мы выступаем за универсальную социальную защиту, минимальную заработную плату не ниже прожиточного минимума, и коллективные переговоры..

Международная конфедерация профсоюзов выбрала новый состав исполнительных органов

IMG 0689   Григорий Осовый избран Вице-президентом МКП, титулярным членом Генерального совета МКП и заместителем титулярного члена Исполнительного бюро МКП.   6 декабря на заседании Генерального совета Международной конфедерации профсоюзов были избраны президент МКП, его заместители, вице-президенты, заместители генерального секретаря и члены Исполнительного бюро МКП. Новым президентом организации стал Аюба Вабба (Нигерия), который сменил на этом посту Жоао Антонио Фелисио (Бразилия). Устав МКП обязывает каждые четыре года избирать нового президента из нового региона, профсоюзы..

Конгрес МКП: у центрі уваги зарплата та нерівність

IMG 3352 В останній доповіді Міжнародної організації праці «Заробітна плата у світі» вказується на зниження темпів зростання заробітної плати і збереження неприпустимого гендерного розриву в оплаті праці, що становить у світовому масштабі близько 20 відсотків. Застій у сфері зростання заробітної плати - перешкода на шляху економічного зростання і підвищення рівня життя. Урядам таких країн разом з соціальними партнерами слід шукати..

Контрольний механізм МОП – важливий інструмент захисту прав профспілок

IMG-27401475cfd4e7c208fbe0d3c136c662-V   26-28 листопада 2018 року у Будапешті відбувся субрегіональний тренінг «Міжнародні трудові стандарти та контрольний механізм МОП». У ньому взяли участь профспілкові лідери, юристи та працівники, які працюють над питаннями захисту прав працівників та використання міжнародних трудових стандартів з Албанії, Болгарії, Македонії, Молдови, Польщі, Румунії, Сербії, Угорщини, України, Хорватії, Чеської Республіки та Чорногорії.   Відкрила семінар директор Бюро МБП з питань діяльності трудящих Марія Хелена Андре, яка зокрема..

Всемирный конгресс МКП: разрозненный мир нуждается в сильных профсоюзах

Без названия   4 декабря 2018 Сайт ITUC Всемирный конгресс МКП в Копенгагене открылся обсуждением вопросов мира, демократии и прав, которые имеют основополагающее значение для защищенности трудящихся и их семей.   «Наш мир разрознен, и люди чувствуют себя незащищенными. Конфликты, диктатура, фашизм - крайности, против которых воевали в прошлом веке, сегодня снова стали полем битвы. Для победы в борьбе за мир, демократические права и социальную справедливость необходима сила трудящихся и солидарность между..

У КОПЕНГАГЕНІ ВІДКРИВСЯ ЧЕТВЕРТИЙ ВСЕСВІТНІЙ КОНГРЕС МКП

DtcSYGfWsAYFhDI   Понад 1200 членів профспілок, які представляють трудящих 132 країн, зібралися на церемонію відкриття у Центрі Белла в столиці Данії. Їх привітали творчі колективи, які представили пісенні та танцювальні номери з усіх регіонів світу. У роботі конгресу бере участь делегація ФПУ, яку очолює Голова ФПУ Григорій Осовий. Планується, що члени делегації виступлять на пленарних та субпленарних сесіях. Учасників конгресу вітали прем’єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен, лорд-мер міста Копенгаген..

4-й Всесвітній конгрес Міжнародної конфедерації профспілок: «Посилення впливу трудящих: поміняти правила»

2cf0a5bc Більше 1200 профспілкових активістів з понад 130 країн зберуться в Центрі Белла в Копенгагені, Данія, з 2 по 7 грудня для участі в 4-му Міжнародному конгресі Міжнародної конфедерації профспілок, який проводиться кожні чотири роки. Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) є найбільшою демократичною організацією в світі, що представляє 207 мільйонів працівників і 331 національний профспілковий центр із 163 країн. Тема Конгресу 2018 - «Посилення впливу трудящих: поміняти..

4-й Всемирный конгресс МКП: «Усиление влияния трудящихся: поменять правила»

Б6 Более 1200 профсоюзных активистов из более, чем 130 стран соберутся в Центре Белла в Копенгагене, Дания, со 2 по 7 декабря для участия в 4-м Международном конгрессе конфедерации профсоюзов, который проводится каждые четыре года. Международная конфедерация профсоюзов (МКП) является крупнейшей демократической организацией в мире, представляющей 207 миллионов работников и 331 национальный профсоюзный центр. Тема 2018 - «Усиление влияния трудящихся: поменять правила». Церемония открытия состоится в..

Співробітництво має сприяти новому рівню захисту працівників

Изображение 1629   Основне для ФПУ – посилення потенціалу профспілок у правозахисній роботі та зміцнення інформаційної складової у профспілковій діяльності, - на цьому було зроблено акцент під час перемовин керівництва ФПУ з представниками місії датських профспілок, що відбулися 8 листопада у ФПУ.   Ця робоча зустріч була проведена за ініціативою датської сторони та носила консультативний характер з метою визначення напрямів подальшої співпраці ФПУ, Конфедерації профспілок Данії, об’єднання робітників..

Більше статей...

1. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК - НА КОНТРОЛІ ФПУ. Профоб'єднання країн Вишеградської групи солідарні з профспілками України
  2. Профспілки України та Франції обмінюються досвідом
  3. ЕКП підтримує профспілки Вишеградської групи стосовно працівників, що відряджаються та України
  4. До 100-річчя МОП. Гідна праця
  5. ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФПУ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ ТА МІЖНАРОДНОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З БІДНІСТЮ
  6. У м. Будапешт (Угорщина) відбувся регіональний навчальний курс для соціальних партнерів країн Центральної та Східної Європи з питань праці та соціальної політики задля гідної праці
  7. 7 жовтня – Всесвітній день дій за гідну працю: Змінити правила!
  8. 7 октября - День действий за достойный труд «Изменим правила!» Письмо Шаран Барроу, Генерального секретаря МКП
  9. Голова ФПУ Григорій Осовий обстоює права українських шахтарів на Саміті європейських профспілок
  10. До Всесвітнього дня дій за гідну працю
  11. ЕФППО звернулася до Прем'єр-міністра України на захист прав українських профспілок