ЕКП підтримує профспілки Вишеградської групи стосовно працівників, що відряджаються та України

DpS72BiU0AI76uR   У Празі наприкінці минулого тижня відбулася зустріч профспілок країн Вишеградської групи, у якій взяли участь представники Чесько-Моравської конфедерації профспілок, Всепольського об'єднання профспілок, Солідарності, Форуму профспілок Польщі, Угорська конфедерація профспілок, Демократичної ліги незалежних профспілок Угорщини та Конфедерації профспілок Словаччини.   Учасники зустрічі прийняли Спільну декларацію в підтримку профспілок України та Спільну заяву щодо поточної ситуації з директивою ЄС про відряджених працівників і скаргою польського та угорського урядів до..

До 100-річчя МОП. Гідна праця

ILO-101 large-640x416 За майже сто років свого існування Міжнародна організація праці (МОП) прийняла 188 конвенцій, у яких викладені міжнародні трудові стандарти, що стосуються таких важливих питань як, наприклад, робочий час, охорона праці, політика зайнятості, умови праці окремих категорій трудящих.   Для того, щоб конвенції МОП мали законний статус і були запроваджені кожною державою-членом їх повинні ратифікувати уряди цих держав. Проте існує група з восьми конвенцій про фундаментальні права,..

ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФПУ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ ТА МІЖНАРОДНОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З БІДНІСТЮ

2164 Всесвітній день дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок, є не просто днем мобілізації профспілок в усьому світі, а й полем для визначення найкритичніших проблем у сфері трудових відносин, можливістю їх солідарного вирішення. У цей день трудящі єдиним фронтом виступають на підтримку гідної праці, яка має бути в центрі уваги політики і дій влади та роботодавців, що гарантує..

У м. Будапешт (Угорщина) відбувся регіональний навчальний курс для соціальних партнерів країн Центральної та Східної Європи з питань праці та соціальної політики задля гідної праці

IMG 1126 Регіональний навчальний курс для соціальних партнерів країн Центральної та Східної Європи з питань праці та соціальної політики задля гідної праці, підготовлений і здійснений Науково-дослідним департаментом Міжнародної організації праці, відбувся 25-28 вересня 2018 року у м. Будапешт (Угорщина). Зміст курсу відображав поточну проблематику МОП та її складових з таких питань: • підвищення обізнаності щодо основних цілей та програм МОП; • ознайомлення з результатами сучасних наукових досліджень, які..

7 жовтня – Всесвітній день дій за гідну працю: Змінити правила!

CTR Ukrainian   7 жовтня працівники з усього світу візьмуть участь в акціях з нагоди 11-го Всесвітнього дня дій за гідну працю.   Цьогорічна тема «Змінити правила» підкреслює глибоко вкорінену несправедливість світової економічної системи, а також скорочення демократичного простору та погіршення ситуації з дотриманням трудових прав у багатьох країнах, що відображено у Глобальному індексі прав МКП. «Існуючі правила працюють проти робітників, і саме тому ми спостерігаємо безпрецедентні руйнівні рівні економічної..

7 октября - День действий за достойный труд «Изменим правила!» Письмо Шаран Барроу, Генерального секретаря МКП

l-073ce31d532cd30d399eeca57a4313b9 Уважаемые коллеги! 7 октября отмечается День действий за достойный труд. Мы бы хотели получить от вас информацию о мероприятиях, приуроченных к этому дню, ваших организаций. Это поможет нам подготовить полный обзор профсоюзных действий в День достойного труда в целях придания ему большей значимости его более полного освещения. Мы подготовили лого и инфографику для использования в социальных сетях, шаблоны сообщений о приоритетах МКП в поддержку лозунга «Изменим правила!»...

Голова ФПУ Григорій Осовий обстоює права українських шахтарів на Саміті європейських профспілок