327151205 580503193513984 4537313388705433953 n
Дорогі спілчани, колеги, друзі!
 
Нині ми відзначаємо 31 рік від дня народження Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України. Шлях, пройдений у понад три десятки років, ознаменувався вагомими досягненнями та здобутками. Ми переживаємо разом і радощі, і розчарування, але ніколи не опускаємо рук. Разом шукаємо шляхи виходу із найскрутніших ситуацій.
Пригадаймо наші акції протесту у попередні роки, які, найчастіше, завершувалися діалогами з представниками владних структур, від яких залежало благополуччя наших колективів, заробітна плата працівників галузі та їхній соціальний захист. Ми навчилися захищати себе і свої права. А сьогодні ще й захищаємо свою державу від ворога. Хто зі зброєю в руках, а хто на волонтерському благодійному фронті.
Від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення російської федерації на територію незалежної України, ми стали ще міцнішою спілчанською родиною, бо розуміємо, що конкретно від кожного з нас залежить перемога над жорстоким та підступним ворогом. Ми збираємо кошти на придбання найнеобхіднішого нашим Захисникам, відправляємо на передову техніку, військове приладдя, ліки, одяг, продукти харчування та багато-багато іншого. Зігріваємо Воїнів у цей зимовий період не лише власноруч змайстрованими «буржуйками», а й теплотою своїх сердець!
У цей надзвичайно важкий для країни час і для атомно-промислового комплексу, зокрема, наші спілчани працюють чесно і самовіддано, демонструють витримку і розуміння. У багатьох колективах нині відбувається процес оптимізації виробничих процесів і самого виробництва. Торкнувся він і наших профспілкових організацій. Ми здолаємо і цей шлях, станемо ще згуртованішими, міцнішими. Бо завжди керуємося гаслом — у єдності наша сила!
У день народження заведено бажати усього найкращого — здоров’я, щастя, благополуччя. І я цього щиро бажаю кожному з вас, дорогі колеги, а також членам ваших родин. Та найголовніше — бажаю мирного неба та якнайшвидшої Перемоги. Щоб у дружньому спілчанському колі ми усі могли збиратися, як раніше. Проводити усі наші профспілкові заходи не лише у форматі онлайн. На жаль, і З’їзд Атомпрофспілки, і два нещодавні Пленуми ми провели саме так. І хоч відбулися вони на високому організаційному рівні, все ж таки не вистачало живого спілкування. У нас є мета і разом ми неодмінно досягнемо усього наміченого.
З днем народження Атомпрофспілки усіх нас! Згадаймо у цей день найщирішими словами кожного, кого немає уже поруч з нами. І подякуймо тим, хто продовжує чесно працювати на благо профспілкової спільноти.
 
Зі щирою повагою,
Голова Атомпрофспілки Валерій МАТОВ