10.16 Tripartite social 211024

Під час саміту обговорювалися такі теми, як майбутня Угода про чисту промисловість та доповідь колишнього прем'єр-міністра Драгі про конкурентоспроможність. Комісія та соціальні партнери обмінялися своїми точками зору. Делегація ЄКП наголосила на важливості дій для покращення прав працівників, підкреслила вплив жорсткої економії на державні інвестиції та те, що працівники очікують від Чистого промислового курсу.

Генеральний секретар ЄФПГО підкреслив, що ЄС потрібен Порядок денний у сфері державної служби для зміцнення наших державних адміністрацій і служб, щоб забезпечити всім можливість користуватися своїми правами людини. Цей порядок денний потребує інвестицій, але Драгі не в змозі вирішити це питання. Працівники державних служб та державні інвестиції відчувають тиск жорсткої економії. До реалізації процвітаючої соціальної Європи для всіх ще далеко.

Тристоронній соціальний саміт об'єднує представників міжгалузевих соціальних партнерів ЄС, Ради та Комісії. На цьому тристоронньому соціальному саміті не було нинішнього президента Ради Мішеля. Він (зловмисно?) організував іншу зустріч у той самий час. До складу делегації ЄКП входили віце-президент і колишній член Виконавчого комітету ЄФПГО Яркко Елоранта, Генеральний секретар Естер Лінч, президенти польської OPZZ, датської конфедерації FH та угорської LIGA, генеральні секретарі Industriall-Europe та ЄФПГО, серед інших.

У заході взяли участь Президент Комісії пані фон дер Ляєн та члени Комісії Домбровкіс і Шміт, а також новий Генеральний директор Маріо Нава. Роботодавці були представлені делегаціями BusinessEurope, SGIE та SME-United. 2-годинна зустріч відбулася 16 жовтня в будівлі Берлаймон в Брюсселі.

Джерело:

https://www.epsu.org/article/tripartite-social-summit-quality-jobs-and-public-services-part-competitive-eu