1461156951 img 4934 or

 

14 квітня 2016 року за участі начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрія Федоровича Петрика проведено засідання ради Білоцерківської міської організації Профспілки.

На нараду запрошені страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань у м. Біла Церква та районі Олександр Петрович Березовський, завідувач Центру практичної психології соціальної та виховної роботи Людмила Володимирівна Корнієнко, методист ЦППСіВР Наталія Миколаївна Федорченко.

Під час засідання голова ради Профспілки Валентин Павлович Чепурченко, ознайомив голів первинних профспілкових організацій з планом спільних заходів міської організації Профспілки, управління освіти і науки з організації та проведення Тижня охорони праці в установах освіти міста.

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз Дня охорони праці у 2016 році – «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Згідно порядку денного член президії І.Л. Петрушанко – голова ДНЗ № 28 ознайомила з довідкою «Про результати вивчення дотримання законодавства про охорону праці в ДНЗ № 20» та постановою президії міської ради профспілки з цього питання.

Страховий експерт Олександр Петрович висвітлив питання розслідування нещасних випадків на виробництві, ознайомив з статистичними даними в Україні і надав консультації присутнім.

Значне зацікавлення присутніх викликала інформація керівника ЦППСіВР Людмили Володимирівни з теми виникнення стресових ситуацій на робочому місці  та способи подолання стресу. Методист Наталія Миколаївна провела практичний тренінг з демонстрацією вправ для позбавлення стресу.

На думку начальника управління освіти і науки безпека праці – це обов’язкова умова, яка має гарантувати життя та здоров'я людини, що працює. Закон України «Про охорону праці» визначає основні положення щодо реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, безпечні здоров’ю умови праці. Особливу увагу Юрій Федорович приділив співпраці соціальних партнерів, тобто керівників і голів профспілкових комітетів, в організації здорового психологічного клімату в закладах освіти міста.

У своєму виступі начальник управління зупинився на виконанні Угоди між управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради та Білоцерківською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України в частині виконання розділу охорона праці. Так, в галузі безкоштовно здійснюється медичний огляд, виділяються кошти на навчання посадових осіб з охорони праці.

Спільно з міською організацією Профспілки та за сприянням міської влади вирішено фінансування ст. 57 Закону України «Про освіту», доплати за престижність праці педагогічним працівникам 20%, оздоровчих непедагогічним працівникам, збережені доплати за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування кабінетами, не допущено скорочення 10 відсотків обслуговуючих працівників. На капітальні ремонти закладів освіти міста буде спрямовано майже 20 млн. грн – за ці кошти планується замінити вікна, відновити покрівлі, фасади, харчоблоки, ігрові майданчики та інші приміщення освітніх закладів.

Коментуючи Програму розвитку системи освіти міста Білої Церкви на 2016-2020 роки Юрій Федорович зазначив, що за кожним проектом цієї Програми передбачено відповідне фінансування, що накладає відповідальність працівників галузі за її виконанням. Начальник управління відповів на численні запитання голів первинних профспілкових організацій та вислухав пропозиції щодо реалізації спільних планів.

Підбиваючи підсумки наради голова ради Профспілки подякував за дієве соціальне партнерство. Члени ради затвердили низку постанов та рекомендації щодо проведення Тижня охорони праці в установах та закладах освіти міста.

 

Білоцерківська міська організація Профспілки

працівників освіти і науки

http://pon.org.ua/news_regions/4823-spvpracya-zabezpechuye-stablnst-roboti-galuz.html

 

Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі

Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі

Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі

Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі Співпраця забезпечує стабільність роботи галузі