287855351 2187597401414260 8962948878189645790 n

10 червня 2022 року з нагоди 267-річчя від дня заснування Головного військово-клінічного госпіталю (м.Київ) відбувся урочистий концерт за участі творчого колективу  Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України - Народного ансамблю народного танцю «Горлиця».

Разом зі своїми колегами з Центрального будинку офіцерів Збройних Сил України артисти «Горлиці» виступили перед працівниками Національного військово-медичного клінічного центру та воїнами ЗСУ, захисниками України, які наразі знаходяться на лікуванні.

Справжнім подарунком для них став яскравий концерт, народна пісня, український танець, а також гострий й дотепний гумор. Все це дуже підняло настрій глядачам. А діячі культури у свою чергу від усього серця подякували шановних медиків та захисників нашої рідної землі за їх добро, патріотизм і працю в ім'я милосердя та нашої Перемоги.

287804836 2187597491414251 3348962308381882457 n

Відзначимо, що НАНТ «Горлиця» (художній керівник Віталій Гурський) - один з провідних та титулованих творчих колективів МЦКМ ПУ «Жовтневий палац»,  Лауреат та переможець всеукраїнських і міжнародних конкурсів народного танцю. Зокрема, восени минулого року на 6-му Київському огляді-конкурсі колективів народної творчості НАНТ «Горлиця» виборов гран-при як найкращий творчий колектив столиці.

Директор МЦКМ ПУ Юрій Бобир наголосив, що навіть в умовах воєнного стану з 21 травня Жовтневий палац відновив свою діяльність. За цей час на сцені вже відбулися більше п’яти вистав та концертів, які переважно є патріотичними. Одним з таких заходів став і концерт «Горлиці» у військовому шпиталі.

288266333 3242728849296250 6693820003235501578 n

- Для нас це є культурним фронтом, - зазначив Юрій Бобир. – Наступним подібним заходом, який ми організовуємо в палаці, стане великий концерт до Дня Конституції України 28 червня ц.р. Його проведе Національний академічний оркестр народних інструментів України (НАОНІ). У програмі буде багато улюблених українцями пісень, в т.ч. і «Ой, у лузі червона калина», пролунає Гімн України. Ми запросили на цей концерт мешканців Бучі постраждалих від війни, а також наших героїв - учасників бойових дій. Жовтневий палац за рішенням трудового колективу, надає допомогу нашим захисникам, зокрема, ми взяли шефство над бійцем Нацгвардії, який не зважаючи на великий бойовий досвід, отримав важке поранення і наразі потребує тривалої реабілітації. Але щодо цієї боротьби - вже на гуманітарному фронті - ми більш детально розповімо після нашої Перемоги.

287697504 2187597494747584 2125463646254205293 n

286544834 3240495486186253 3904430908558110573 n