мінаа

У Мінсоцполітики за участю профспілок під головуванням заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленка відбулося чергове засідання Громадської ради.


Участь у засіданні взяла виконувач обов’язків Голови Київської міськпрофради Тетяна Орисенко, яка є членом Громадської ради при Мінсоцполітики.

Учасників засідання було поінформовано про те, що вже зроблено і що робиться для цифрової трансформації соціальної підтримки у 2024 році.
       Найбільш важливий пріоритет у цьому році – це впровадження електронного кейс-менеджменту ведення випадку. Бета-тестування розпочалось у 4 пілотних областях. За підтримки міжнародних партнерів передбачається проведення відповідної промо-кампанії та навчальних курсів для працівників в громадах.
    Якщо цифровізація призначення соціальних виплат мала попередній досвід для своєї реалізації, то надання соціальних послуг ніяк не було оцифроване.
     Мінсоцполітики за підтримки ЮНІСЕФ і Всесвітньої продовольчої програми ООН без залучення коштів Державного бюджету продовжує розробку і впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).
     Цифровою командою за підтримки Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» створено Реєстр надавачів соціальних послуг, який став базовою складовою цифровізації.
      Якщо раніше за наданням соціальної підтримки потрібно було звертатись особисто за місцем реєстрації в органи соціального захисту чи ЦНАП і це був складний «паперовий» процес, то тепер громадяни можуть це зробити будь-де онлайн через портал або застосунок Дія стосовно тих соціальних допомог, які вже реалізовані через цю систему (зокрема, допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю; допомога малозабезпеченим сім'ям тощо). Це стало можливим завдяки інформаційним обмінам з іншими державними реєстрами та системами, що значно спростило процес отримання соціальних виплат та зменшило бюрократичні перешкоди.
    Для стабільного та безпечного обміну і зберігання даних спільно з ДП «ІОЦ Мінсоцполітики» та міжнародними партнерами Мінсоцполітики здійснює розвиток інфраструктури та кібербезпеки.
      Мінсоцполітики спільно з Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей запустило єдину державну онлайн-платформу про усиновлення та сімейне виховання дітей «Україна для кожної дитини»: https://dity.gov.ua . На онлайн-платформі можна знайти необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дітей в сімейні форми виховання.

Детальніше:https://kyiv.fpsu.org.ua/index.php/novyny/novyny-obiednannia/1880-osnovni-etapi-tsifrovizatsiji-sotsialnoji-sferi-u-2024-rotsi-rozglyanuto-na-zasidanni-gromadskoji-radi-pri-minsotspolitiki

 

Київська міськпрофрада