Скайп-конференция

 

22 лютого 2016 року відбулася сайп-конференція представників Об'єднання профспілок Харківської області із заступником Голови Федерації профспілок України Сергієм Кондрюком. Тема обговорення – "Заробітна плата – можливості кардинального збільшення і чому це не робиться".

Сергій Кондрюк поділився своїми думками щодо сучасного стану оплати праці в Україні, основною тезою яких було "політика дешевої робочої сили – це політика антидержавницька, антинародна, антинаукова та антиекономічна".

Немає сенсу вкладати інвестиції в країну, де кінцевий споживач, тобто ми з вами, не може купити вироблений продукт,  підкреслив заступник Голови ФПУ.  Ми маємо змінити суспільну думку про рівень заробітної плати в Україні як такий, що ніби-то дає нам конкурентні переваги. Така політика згубна для вітчизняної економіки.

Сергій Кондрюк виклав своє бачення реальних механізмів збільшення заробітної плати в рази. "Зарплата середньокваліфікованого працівника має бути більшою за сім тисяч гривень",  наголосив С.М. Кондрюк.

Були також обговорені питання підписання нової Генеральної угоди, ризиків, які нам слід очікувати у 2016 році і реагування на них з боку профспілок, проблеми пенсійного та соціального забезпечення.

 

Об'єднання профспілок Харківської області

 

Скайп-конференция-1